Karabük Postası tarafından
13 Kasım, 2021 08:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Protokol Emniyet Kemeri Uygulaması Yaptı

Kemer Takmayanlara Ceza Yağdı İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında gerçekleştirilen trafik denetiminde emniyet kemeri takmayan sürücülere ceza kesildi. İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğine dikkat çekmek için başlatılan “Bi Hareketine Bakar Hayat” ana temalı emniyet kemeri kampanyası kapsamında Karabük’te emniyet kemeri denetimi yapıldı. Drone destekli uygulamada, emniyet kemeri takmayan sürücüler hakkında işlem yapılarak uyarılarda bulunuldu. Karabük Valisi Fuat Gürel de emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek amacıyla Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı Şehirlerarası Otobüs Terminali önünde yapılan denetime katıldı. Vali Gürel trafik ekipleri ile birlikte araç sürücülerine emniyet kemeri takmanın önemini hatırlatarak broşür dağıttı. Uygulamada Vali Gürel’e AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ile polis ve askeri personeller eşlik etti. Uygulamanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gürel, “Malumunuz bu son yıllarda bakanlığımızın belirlediği sloganlarla kamuoyu nezdine çıkıyoruz ve bir sorunu dile getirmeye çalışıyoruz. O sorunla ilgili kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Daha önce yayalarla ilgili hassasiyetimizi, önceliğimizi belirten açıklamalarımız ile uygulamalarımız olmuştu. Bugün de kemer takmayla alakalı sloganı kamuoyuna duyurmak hem de kemer takmanın önemini vurgulamak için huzurunuzdayız” dedi. Emniyet kemerinin yaralamalı kazalarda yüzde 60 oranında önleyiciliği söz konusu olduğunu ifade eden Gürel, “Özellikle İçişleri Bakanlığımızın “Bi hareketine bakar hayat” sloganıyla bir kampanyası oldu. Geçen hafta itibariyle başladı. Özellikle kemer takmanın önemini anlatmaya çalışıyoruz. Kemer takmak ölümcül kazalarda zaten çok büyük bir engelleyiciliği var. Yaralamalı kazalarda yüzde 60 oranında önleyiciliği söz konusu. Bunu ifade etmek için buradayız. Vatandaşlarımızdan ricamız araçlarına bindikten sonra önce kemerlerini takıp sonra trafiğe katılsınlar. Hem kendilerini korusunlar hem de sevdiklerini korusunlar” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yılkı atları D-100’e indi: Orta refüjde otladılar

Bolu’da doğal yaşam alanlarından inen yılkı atları, uluslararası geçiş güzergahı olan D-100 kara yolunda görüntülendi. Paşaköy Mahallesi mevkiinde yolun orta refüjüne çıkan atlar, akan trafiğe aldırış etmeden otladı.
Olay, öğle saatlerinde D-100 kara yolunun Paşaköy Mahallesi kesiminde meydana geldi. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki At Yaylası bölgesinde yaşayan yılkı atları, kente kadar indi. Araç trafiğinin yoğun olduğu D-100 kara yoluna çıkan atlar, sürücülerin ilginç bakışları arasında yolun ortasındaki refüje geçti.
Refüjdeki çimleri yiyerek karınlarını doyuran atlar, zaman zaman yola yaklaşarak trafikte tehlike oluşturdu. Güzergahı kullanan sürücüler, atlara çarpmamak için hızlarını düşürerek kontrollü şekilde ilerledi. Bir süre orta refüjde otlayan atlar, daha sonra bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin