Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, Karabük Üniversitesini ziyaret etti.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeleri, sorunları yerinde tespit etmek ve üniversite öğrenci temsilcilerinin görüşlerini almak üzere düzenli aralıklarla üniversiteleri ziyaret ediyor. Bu kapsamda Prof. Dr. Mehmet Şişman, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti. Makam ziyareti sırasında Prof. Şişman’a Karabük Üniversitesi hakkında bilgiler veren Rektör Polat, ziyaretinden dolayı konuğuna teşekkür etti.
Prof. Mehmet Şişman, makam ziyareti sonrası Rektör Prof. Dr. Refik Polat ile birlikte Demir Çelik Kampüsünü gezdi. İlk olarak dış görünüşü ile dikkat çeken Karabük Üniversitesi Kamil Güleç Kütüphanesini ziyaret eden Prof. Şişman, burada kütüphaneyi gezerek bilgi aldı. Prof. Şişman daha sonra ise sırasıyla Demir Çelik Enstitüsünü, Üniversite Cami’sini, Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünü, Öğrenci İşlerini ve Yabancı Diller Yüksekokulunu ziyaret etti. Prof. Şişman ziyaretleri sırasında öğrenciler ve akademisyenlerle de sohbet ederek sorunlarını dinledi.
KENDİ ADINA HAZIRLANAN FİDANI DİKTİ
Kampüs gezisinin ardından Karabük Üniversitesi Senato Toplantısına katılan Prof. Dr. Mehmet Şişman toplantının ardından rektörlük binası arkasına kendi adına hazırlanan fidanı dikti. Rektör Prof. Dr. Refik Polat fidan dikimi ardından Prof. Dr. Mehmet Şişman’a ağaç dikme sertifikasını sundu.
ÖĞRENCİLERLE İFTAR YAPILDI
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, Karabük Üniversitesi ziyareti kapsamında son olarak Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile birlikte Karabük Üniversitesi öğrencileri ile iftarda bir araya geldi. Karabük Üniversitesi Uygulama Otelinde yapılan iftara YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Topçuoğlu, Zonguldak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, çok sayıda yerli ve uluslararası öğrenci katıldı. İftar yemeği toplu çekilen fotoğrafın ardından son buldu.


Prof. Dr. Mehmet Şişman KBÜ’yü ziyaret etti
Yalçın Koşukavak: “Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm”
Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Çorum FK maçının ardından, “Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm. Rakip bizi çok domine etseydi, oynasaydı, oyun gücüyle yenseydi belki bu cümleleri kullanmayacaktım” dedi.
Trendyol 1. Lig play-off 1. tur mücadelesinde Çorum FK, evinde Ankara Keçiörengücü’nü 1-0 mağlup ederek tur atladı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, değerlendirmelerde bulundu. Oyuncularını gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik eten Koşukavak, penaltı golüyle elenmelerinden dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.
“15. sıradan gelip burada böyle bir başarı sağladık”
Play-off maçlarının zor olduğunu dile getiren Koşukavak, “Bizim için zor bir deplasmandı. Bunu söylememe gerek yok zaten. İki takım arasındaki farkları Türkiye biliyor. Oyunda ilk 10 ila 20. dakika arası biraz baskı yedik. Çorum orada penaltıdan bir golü buldu. Sonra biz oyuna çok hükmetmeye başladık. Bir tane geçiş hücumundan bir pozisyon verdik. Kaleci Emre kurtardı. Sonra oyun ikinci yarı tamamen Çorum yarı sahasında oynandı. Aslında topu 18’e çok getirdik. Orada golü bulsak maçı uzatabilirdik. Son dakika da bir pozisyon var. Oyunu yorumladığınız zaman, oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çünkü bizim geliş hikayemizden dolayı biraz da üzgünüm. Bir penaltıyla böyle beklentisi olan bir takıma karşı, bu kadar ciddi bir oyun oynayıp elenmek işin açıkçası beni üzüyor. Çünkü 12. hafta geldim takıma, 15. sıradaydı. Yukarıdaki altı takım hiç değişmedi bu ligde, ekonomik güçten, kadro yapısından dolayı sürekli onlar yukarıda vardı. Sürekli yedinci sıra değişiyordu. 15. sıradan biz gelip burada böyle bir başarı sağladık, play-off’a oynamaya hak kazandık. Çok genç oyuncularımız var ve kariyerinin sonunda çok oyuncularımız var. Ona rağmen bugünkü oyundan da oldukça memnunum. Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm. Rakip bizi çok domine etseydi, oynasaydı, oyun gücüyle yenseydi, belki bu cümleleri kullanmayacaktım. Onun adına çok üzgünüm. Çorum FK’ya da ilerleyen maçlarda başarılar dilerim” dedi.


