blank
Berkay Doğan tarafından
17 Aralık, 2025 15:40 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Prof. Dr. Elif Çepni UNESCO Etkinliğinde Türkiye’yi Temsil Etti

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Paris’te düzenlenen UNESCO Dünya Gelecekler Günü etkinliğinde öngörü, gelecek okuryazarlığı ve stratejik tahmin alanlarında yürütülen çalışmalara katkı sundu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Dünya Gelecekler Günü etkinliğine katıldı.

Bu yıl “Değişkenlik Çağında Öngörü” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, teknolojik dönüşüm, demografik değişim ve iklim krizi gibi küresel belirsizlikler karşısında öngörü, gelecek okuryazarlığı ve stratejik tahmin yöntemlerinin politika yapım süreçlerindeki rolü ele alındı.

Etkinliğe, ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerinden olmak üzere akademisyenler, UNESCO Kürsü temsilcileri, öğrenciler, politika yapıcılar ve farklı sektörlerden uzmanların da aralarında bulunduğu 700’ün üzerinde katılımcı iştirak etti.

Türkiye’nin “Öngörü Çalışmaları, Gelecek Okuryazarlığı ve Stratejik Tahmin” alanındaki ilk ve tek UNESCO Kürsüsü’nün Başkanı olan Prof. Dr. Elif Çepni, etkinlik kapsamında diğer kürsü başkanlarıyla birlikte çeşitli oturumlarda aktif rol üstlendi.

UNESCO’nun dünya genelinde bulunan 1100’ü aşkın Üniversite Kürsüsü ağı içinde, gelecek çalışmaları alanına odaklanan 35 kürsü, küresel sorunların tespiti ve geleceğe yönelik çözüm üretme kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yürütüyor.

Prof. Dr. Elif Çepni, Paris EcoledesPonts İşletme Okulundan Finansın Geleceği UNESCO Kürsüsü Başkanı Martin Calnan ile birlikte, “Bilimin Geleceğini Şekillendirmek: Sürdürülebilir Kalkınma için Uluslararası Bilim On Yılı (2024–2033)” başlıklı çalıştayı da yönetti.

Çalıştayda, UNESCO’nun bilimin yalnızca değişimi anlamada değil, aynı zamanda dayanıklı ve kapsayıcı toplumların inşasında dönüştürücü bir güç olduğuna vurgu yapıldı.

Üst Düzey İsimler Çalıştayda Yer Aldı Çalıştayda, CNRS Araştırma Direktörü AmandaSilvaBrun, UNESCO Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Politikaları Bölümü Şefi Ezra Clark, UNESCO Temel Bilimler Bölümü Direktörü Shaofeng Hu, Amrita Üniversitesi Rektör Yardımcısı ManeeshaRamesh ve Amazon Research International Direktörü RosaVelasquez gibi uluslararası düzeyde tanınan isimler görüş ve değerlendirmelerini paylaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Trabzon’un yaylalarından kar manzaraları

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Taşlıoba Yaylası, etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı. Ortaya çıkan kartpostallık manzaralar dron ile görüntülendi.
Bölgede etkili olan kar yağışıyla birlikte Taşlıoba Yaylası’nda doğa beyaza bürünürken, yaylanın yüksek kesimleri adeta kış masalını andırdı. Karla kaplanan yayla evleri, yollar ve ormanlık alanlar havadan görüntülenerek görsel şölen sundu.
Drone ile kaydedilen görüntülerde, beyaz örtüyle kaplanan yaylanın doğal güzellikleri dikkat çekti. Sessizliğin ve sakinliğin hâkim olduğu Taşlıoba Yaylası, kar yağışının ardından doğaseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.