Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ağustos, 2023 04:36 tarihinde yayınlandı
0

Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi hizmetlerini büyütmeye devam ediyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, 2013 yılından bu yana kesintisiz olarak hizmet sunmaya devam ediyor. İki merkezi ve üç başka binada çalışma salonu bulunan kütüphane, 24 saat kesintisiz hizmet vermesiyle dikkat çekiyor.

Yaklaşık 5500 metrekarelik kapalı alanı, 700 kişilik oturma kapasiteli, konforlu ve çağdaş yapısıyla örnek bir merkez durumunda olan Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi’nin, hizmet imkânları gün geçtikçe artıyor. Üniversite öğrencileri ve akademisyenler, 176 bin 875 basılı kaynak, 7 milyon 971 bin 787 elektronik kaynağa haftanın yedi günü kesintisiz erişebiliyor. Kütüphane, açık raf sistemiyle çalışarak bilgiye kolay erişimi destekliyor. 767 farklı bahiste toplamda 15.703 dergiye konut sahipliği yaparken, 37 farklı vadeli yayın aboneliğinin yanı sıra İdealonline periyodik yayın data tabanı aracılığıyla da mecmualara daima erişim sağlanıyor. Yurt içinden ve dışından 37 data tabanına erişim imkânı sağlayan kütüphanenin tüm noktalarından kablosuz erişim ile çevrimiçi kaynaklara da ulaşılabiliyor. Ayrıyeten, KTS (Kaynak Talep Sistemi) ile öğrenciler kütüphanelerinde bulamadıkları kitap, mecmua ve bilgi tabanlarını 7/24 talep edebiliyor.

Engelsiz Kütüphane

Gör-işit salonu ile engelli kullanıcılarına da hizmet veren Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinde, üç adet bilgisayar ve bu bilgisayarlara bağlı olarak sesli okuma, ekran büyütme programları, az görenler için doküman büyütücü ve görme engelliler için kitap okuma aygıtları bulunuyor. Birebir vakitte şu hizmetleri de sunuyor: İmtihan periyotlarında fiyatsız çorba, Küme çalışma odaları, Bookeye (kitap tarama cihazı), Self Check (ödünç alıp/verme cihazı), Book Shower (kitap yıkama makinesi), Cep Kütüphanem Taşınabilir Uygulaması, VETİS (uzaktan erişim platformu), AXİS (kurumsal akademik arşiv), Özel koleksiyonlarla kullanıcıları.

2023 yılı itibariyle uygulamaya konulan “Kullanıcı Memnuniyet Anketleri” ile kütüphanenin güçlü ve zayıf yanları belirlenip bu bağlamda kullanıcıların beklenti ve istekleri giderilmeye çalışılıyor. Batı Karadeniz’in en esaslı ve en güçlü üniversitesi olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ), kütüphane hizmetlerini geliştirmeye ve nitelikli bir kütüphaneye sahip olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Üniversite kütüphanesinin, çağdaş yapısı ve güçlü kaynaklarıyla öğrencilere ve akademisyenlere eşsiz bir öğrenme tecrübesi sunduğunu lisana getiren ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, kullanıcı memnuniyetine verdikleri ehemmiyetle, kütüphane hizmetlerini daima olarak geliştirmeye devam ettiklerini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
55 kadin bir araya geldi hayatin stresini darbuka ogrenerek atti IOLrCX58
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

55 kadın bir araya geldi, hayatın stresini darbuka öğrenerek attı

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde kadınlar, darbuka eğitimi alarak günlük hayatın stresinden uzaklaşıyor. Sayıları kısa sürede 60’a yaklaşan ritim grubu, verdikleri açık hava konseriyle izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Kozlu’da faaliyet gösteren 42 yıllık geçmişe sahip KOFDER ve Atölye Mavi iş birliğiyle kadınlara yönelik vurmalı çalgılar kursu düzenlendi. Kısa bir süre önce sadece 5 kişiyle başlayan çalışmalara ilgi artınca katılımcı sayısı 55-60 bandına ulaştı. Birlik, beraberlik ve dostluk ortamında eğitim alan kadınlar, hem sosyalleşme imkanı buluyor hem de ritim tutarak ev hayatının stresini atıyor. Ritim grubu, bayram etkinlikleri kapsamında Kozlu meydanında sahne alarak yeteneklerini sergiledi.

“5 kişiyle başladık, sayımız 60’a dayandı”

Kadınların sosyal hayata katılımını ve rahatlamalarını amaçladıklarını belirten KOFDER Başkanı Hikmet Sinan, şunları kaydetti:

“Karadeniz’in incisi Zonguldak’ımızın Kozlu ilçesinde 42 sene önce kurulmuş olan derneğimizde, bayanlarımızla birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk içerisinde günün stresini atmak için bir araya geldik. İlk başta iki ay kadar önce 5 kişiyle başladık. Şu anki sayımız 55-60 arası değişiyor. Günün stresini atıyorlar. Evdeki sıkıntıları, stresleri atıp derneğimize gelip orada rahatlamayı yaşayan bayanlarımız var. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Halkımızla birlikte, beraberlik içinde güzel bir eğlence ortamı yaşattık. Bizim de bir katkımız olması bu bayramda ne mutlu bizlere.”

“Gösterilerimiz devam edecek”

Kursiyerlere liderlik eden usta öğretici Ceyhun Yamakoğlu ise meydan konserinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Kozlu KOFDER’de ve Atölye Mavi’de yaklaşık 8-9 aydır ekip arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Kozlu’da güzel gösteriler yaptık. Meydanda güzel bir eğlence oldu. Biz de elimizden geldiği kadar katkıda bulunduk. Çok güzel geçti. Gelen, dinleyen herkese teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimiz devam edecektir mutlaka” ifadelerini kullandı.

Ekibin en küçüğü Duru oldu

Grubun en genç üyesi olan ve performansıyla dikkat çeken 12 yaşındaki Duru Özdemir ise sadece 3 aylık bir eğitim sürecinden geçtiğini söyleyerek, “Mükemmel geçti. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Rahat yani. En fazla 3 ay olmuştur öğreneli. Bugünkü konser mükemmel geçti. Çalmaya devam edeceğim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin