Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ağustos, 2023 04:36 tarihinde yayınlandı
0

Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi hizmetlerini büyütmeye devam ediyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, 2013 yılından bu yana kesintisiz olarak hizmet sunmaya devam ediyor. İki merkezi ve üç başka binada çalışma salonu bulunan kütüphane, 24 saat kesintisiz hizmet vermesiyle dikkat çekiyor.

Yaklaşık 5500 metrekarelik kapalı alanı, 700 kişilik oturma kapasiteli, konforlu ve çağdaş yapısıyla örnek bir merkez durumunda olan Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi’nin, hizmet imkânları gün geçtikçe artıyor. Üniversite öğrencileri ve akademisyenler, 176 bin 875 basılı kaynak, 7 milyon 971 bin 787 elektronik kaynağa haftanın yedi günü kesintisiz erişebiliyor. Kütüphane, açık raf sistemiyle çalışarak bilgiye kolay erişimi destekliyor. 767 farklı bahiste toplamda 15.703 dergiye konut sahipliği yaparken, 37 farklı vadeli yayın aboneliğinin yanı sıra İdealonline periyodik yayın data tabanı aracılığıyla da mecmualara daima erişim sağlanıyor. Yurt içinden ve dışından 37 data tabanına erişim imkânı sağlayan kütüphanenin tüm noktalarından kablosuz erişim ile çevrimiçi kaynaklara da ulaşılabiliyor. Ayrıyeten, KTS (Kaynak Talep Sistemi) ile öğrenciler kütüphanelerinde bulamadıkları kitap, mecmua ve bilgi tabanlarını 7/24 talep edebiliyor.

Engelsiz Kütüphane

Gör-işit salonu ile engelli kullanıcılarına da hizmet veren Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinde, üç adet bilgisayar ve bu bilgisayarlara bağlı olarak sesli okuma, ekran büyütme programları, az görenler için doküman büyütücü ve görme engelliler için kitap okuma aygıtları bulunuyor. Birebir vakitte şu hizmetleri de sunuyor: İmtihan periyotlarında fiyatsız çorba, Küme çalışma odaları, Bookeye (kitap tarama cihazı), Self Check (ödünç alıp/verme cihazı), Book Shower (kitap yıkama makinesi), Cep Kütüphanem Taşınabilir Uygulaması, VETİS (uzaktan erişim platformu), AXİS (kurumsal akademik arşiv), Özel koleksiyonlarla kullanıcıları.

2023 yılı itibariyle uygulamaya konulan “Kullanıcı Memnuniyet Anketleri” ile kütüphanenin güçlü ve zayıf yanları belirlenip bu bağlamda kullanıcıların beklenti ve istekleri giderilmeye çalışılıyor. Batı Karadeniz’in en esaslı ve en güçlü üniversitesi olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ), kütüphane hizmetlerini geliştirmeye ve nitelikli bir kütüphaneye sahip olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Üniversite kütüphanesinin, çağdaş yapısı ve güçlü kaynaklarıyla öğrencilere ve akademisyenlere eşsiz bir öğrenme tecrübesi sunduğunu lisana getiren ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, kullanıcı memnuniyetine verdikleri ehemmiyetle, kütüphane hizmetlerini daima olarak geliştirmeye devam ettiklerini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2b425f58 3153 4ed6 8d30 d6d159ae5ae4
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
09 Haziran, 2026 10:45 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

KARABÜK’ÜN KÖYLERİ KÖYDES İLE GÜÇLENİYOR

AK Parti Karabük Milletvekili D. Ali Keskinkılıç Karabük’e KÖYDES kapsamında 119 Milyon TL’yi aşan destek verildiğini söyledi

AK Parti Karabük Milletvekili D. Ali Keskinkılıç, 2026 yılı KÖYDES (Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi) Programı kapsamında Karabük’e toplam 119 milyon 518 bin 694 TL ödenek tahsis edildiğini açıkladı.

Milletvekili Keskinkılıç yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kırsal kalkınmayı güçlendirmeye yönelik yatırımların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, ayrılan kaynağın Karabük’ün köylerinde önemli altyapı projelerinin hayata geçirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Keskinkılıç, tahsis edilen ödenekle köy yolları, içme suyu, kanalizasyon ve diğer altyapı çalışmalarının daha güçlü bir şekilde sürdürüleceğini belirterek, “Hemşerilerimizin yaşam kalitesini artırmak, köylerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.” dedi.

2026 yılı KÖYDES Programı kapsamında; Merkez ilçeye 22 milyon 776 bin 661 TL, Eflani ilçesine  21 milyon 545 bin 27 TL, Eskipazar ilçesine 16 milyon 842 bin 900 TL,  Ovacık ilçesine 13 milyon 354 bin 553 TL, Safranbolu ilçesine 30 milyon 278 bin 631 TL,  Yenice ilçesine 14 milyon 720 bin 922 TL olmak üzere toplam 119 milyon 518 bin 694 TL ödenek ayrıldı.

“KARABÜK’ÜMÜZÜN HER KÖŞESİNE HİZMET GÖTÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Milletvekili Keskinkılıç, açıklamasında Karabük’ün tüm ilçelerine ve köylerine hizmet ulaştırma hedefiyle çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak, “Kırsal bölgelerimizin altyapısını güçlendirmek, vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek ve köylerimizi daha yaşanabilir hale getirmek için yatırımlarımız devam ediyor. Bu önemli kaynağın ilimize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili bakanlıklarımıza ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

KÖYDES kapsamında tahsis edilen ödeneğin önümüzdeki süreçte Karabük genelinde hayata geçirilecek altyapı yatırımlarına önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin