Reklam
Reklam

Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi hizmetlerini büyütmeye devam ediyor

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ağustos, 2023 04:36 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, 2013 yılından bu yana kesintisiz olarak hizmet sunmaya devam ediyor. İki merkezi ve üç başka binada çalışma salonu bulunan kütüphane, 24 saat kesintisiz hizmet vermesiyle dikkat çekiyor.

Yaklaşık 5500 metrekarelik kapalı alanı, 700 kişilik oturma kapasiteli, konforlu ve çağdaş yapısıyla örnek bir merkez durumunda olan Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi’nin, hizmet imkânları gün geçtikçe artıyor. Üniversite öğrencileri ve akademisyenler, 176 bin 875 basılı kaynak, 7 milyon 971 bin 787 elektronik kaynağa haftanın yedi günü kesintisiz erişebiliyor. Kütüphane, açık raf sistemiyle çalışarak bilgiye kolay erişimi destekliyor. 767 farklı bahiste toplamda 15.703 dergiye konut sahipliği yaparken, 37 farklı vadeli yayın aboneliğinin yanı sıra İdealonline periyodik yayın data tabanı aracılığıyla da mecmualara daima erişim sağlanıyor. Yurt içinden ve dışından 37 data tabanına erişim imkânı sağlayan kütüphanenin tüm noktalarından kablosuz erişim ile çevrimiçi kaynaklara da ulaşılabiliyor. Ayrıyeten, KTS (Kaynak Talep Sistemi) ile öğrenciler kütüphanelerinde bulamadıkları kitap, mecmua ve bilgi tabanlarını 7/24 talep edebiliyor.

Engelsiz Kütüphane

Gör-işit salonu ile engelli kullanıcılarına da hizmet veren Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinde, üç adet bilgisayar ve bu bilgisayarlara bağlı olarak sesli okuma, ekran büyütme programları, az görenler için doküman büyütücü ve görme engelliler için kitap okuma aygıtları bulunuyor. Birebir vakitte şu hizmetleri de sunuyor: İmtihan periyotlarında fiyatsız çorba, Küme çalışma odaları, Bookeye (kitap tarama cihazı), Self Check (ödünç alıp/verme cihazı), Book Shower (kitap yıkama makinesi), Cep Kütüphanem Taşınabilir Uygulaması, VETİS (uzaktan erişim platformu), AXİS (kurumsal akademik arşiv), Özel koleksiyonlarla kullanıcıları.

2023 yılı itibariyle uygulamaya konulan “Kullanıcı Memnuniyet Anketleri” ile kütüphanenin güçlü ve zayıf yanları belirlenip bu bağlamda kullanıcıların beklenti ve istekleri giderilmeye çalışılıyor. Batı Karadeniz’in en esaslı ve en güçlü üniversitesi olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ), kütüphane hizmetlerini geliştirmeye ve nitelikli bir kütüphaneye sahip olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Üniversite kütüphanesinin, çağdaş yapısı ve güçlü kaynaklarıyla öğrencilere ve akademisyenlere eşsiz bir öğrenme tecrübesi sunduğunu lisana getiren ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, kullanıcı memnuniyetine verdikleri ehemmiyetle, kütüphane hizmetlerini daima olarak geliştirmeye devam ettiklerini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

BEUN Sağlık Bilimleri Fakültesinde 96 öğrenciye emzirme danışmanlığı eğitimi

beun saglik bilimleri fakultesinde 96 ogrenciye emzirme danismanligi egitimi 2Y8YyETD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde 96 öğrenciye 20 saatlik Emzirme danışmanlığı eğitimi verildi.

Türkiye’de ilk kez üniversite öğrencilerine 20 saatlik Emzirme Danışmanlığı Eğitimi vermenin gururunu yaşanıyor.

Bakanlığın 1991 yılından bugüne emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla yürüttüğü “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında beslenme bozukluklarının önlenmesi yoluyla çocuklarda morbidite ve mortalite oranlarını düşürmek hedeflendi.

Program kapsamındaki eğitimle amaç mezuniyet öncesi hemşirelik öğrencilerine doğru emzirme tekniklerini öğreterek, emzirmeyle ilgili sorunlar ve çözümleri konularında annelere kanıta dayalı uygulamalar çerçevesinde etkili danışmanlık yapmalarını sağlayarak, güncel bilimsel bilgilerle bilgi ve beceri düzeylerinin artırmaktır. Bu eğitimlerin emzirme başarı oranlarının yükselmesinde önemli rol oynayacağı beklenmekte.

Bu doğrultuda Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde 96 öğrenciye Müdürlük Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Cansu Surat Helvacı, Uzm. Dr. Murat Özbek, Ulusal Değerlendirmeciler Yeşim Geniş, Şeyda Azaklı Köksal, Sevil Çelik, Gizem Kırbaş ve Uzm. Hemşire Melek Ören tarafından 04-06-11 Mayıs 2026 tarihlerinde 3 (üç) gün süreyle 17 saat teorik 3 saat pratik toplam 20 saat yüz yüze Emzirme Danışmanlığı Eğitimi verilirken, eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere belgeleri eğitmenler tarafından takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin