Prof. Dr. Burhanettin Uysal Yüksek Lisans Tezi Oldu
3 Mayıs 2021’de hayatını kaybeden Karabük Üniversitesinin Kurucu Rektörü olan Prof. Dr. Burhanettin Uysal, vefatının 2. yılında KBÜ Sosyoloji Anabilim Dalı öğrencisi Esra Kocakaya’nın “Akademisyenlikten Yöneticiliğe Bir Portrenin Anlatısı: Prof. Dr. Burhanettin Uysal” başlıklı yüksek lisans tezine konu oldu.
2008-2015 yılları arasında Karabük Üniversitesi rektörlüğü görevinde bulunan Prof. Dr. Burhanettin Uysal, vefatının 2’nci yılında “Akademisyenlikten Yöneticiliğe Bir Portrenin Anlatısı: Prof. Dr. Burhanettin Uysal” başlıklı yüksek lisans tezine konu oldu.
Danışmanlığını Prof. Dr. Adem Sağır ile Doç. Dr. Raşit Esen’in yaptığı, KBÜ Sosyoloji Anabilim Dalı öğrencisi Esra Kocakaya’nın hazırladığı tezin savunması, Karabük Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonunda yapıldı.
Hazırlanan tez, Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın iş hayatındaki başarısını, benimsediği değerleri ve özel yaşamı hakkındaki bilgileri gelecek nesillere aktarmayı amaçlamakta olup bir dönem akademisyenlik ve yöneticilik yapmış olan ve kısa sürede yaptığı çalışmalarıyla hafızalarda yer edinmiş Uysal’ın, akademisyenlik ve yöneticilik dönemlerine tanıklık etmiş bireylerin belleğinde bıraktığı izler ve o dönemi deneyimleyen bireyler üzerinde yaratmış olduğu etkileri, kişisel deneyimlerini ve Uysal’ın hayat hikayesini ele alıyor.
Hazırladığı tez hakkında konuşan Sosyoloji Anabilim Dalı öğrencisi Esra Kocakaya, “Akademisyen kimliğine ve yönetici kimliğine odaklandık. Daha sonra aile hayatı, eğitim hayatı ve daha sonrasında da kişisel özelliklerinden bahsettik. Öncü bir isim olduğu, öncü bir lider olduğu, hayatının gelecek nesillere örnek olması niteliği taşıdığı için böyle bir çalışmanın yapılması gerektiğini ve literatüre katkısı olacağını düşündüğüm. Bundan 2 yıl önce tam bugün Covid-19 nedeniyle maalesef kaybettik. Kendisi bu Üniversiteye ve bilime çok fazla katkıları olan bir isimdir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, saygı ve minnetle anıyorum” dedi. (Nurettin Acar)
Trendyol Süper Lig’in 16. haftasında sahasında Beşiktaş’ı ağırlayacak olan Trabzonspor, hazırlıklarını sürdürüyor. Bordo-mavililerde, tedavi sürecini tamamlayan Savic de takımla birlikte çalışmalara katıldı.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Teknik Direktör Fatih Tekke, yönetiminde yapılan çalışmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. 5’e 2 ile devam eden antrenman taktik çalışması ile sona erdi.
Galatasaray ile oynanan maçta sakatlanan Stefan Savic de bugün yapılan antrenmanda yer aldı. Oyuncunun Beşiktaş maçı öncesi yapılacak olan antrenmanlarda kendini deneyeceği, durumunun ise maç günü netlik kazanacağı öğrenildi.
Bordo-mavililer, yarın saat 15.00’te yapacağı antrenmanla Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdürecek.