’Prenses doğum’la güvenli ve ağrısız doğum mümkün - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Kasım, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

’Prenses doğum’la güvenli ve ağrısız doğum mümkün

’Prenses doğum’ olarak da bilinen epidural doğum uygulamasıyla güvenli ve ağrısız bir doğumun mümkün olduğunu belirten Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Kemal Toprak, bu yöntemin yaygın olarak uygulandığını söyledi.

Özel Amasya Kolmed Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniğinde görevli Uzm. Dr. Toprak, “Epidural anestezi doğum eylemi sırasında yani normal doğum ya da sezaryen ameliyatı sırasında ağrı hissini ortadan kaldırmak için kullanılan özel bir anestezi şeklidir” dedi.

Epidural anestezinin uygulanma anının önemli olduğunu vurgulayan Toprak, “Normal doğum olarak planlanmışsa bölgesel olarak anne adayına anestezik madde verildikten yani belden aşağı kısmının hissiyatı azaldıktan sonra yapılan doğum şeklidir. Doğum sezaryen ameliyatıyla gerçekleşecekse epidural anestezi uygulandıktan sonra doğum yapılır. Epidural doğum sırasında anne adayının bilinci yerindedir, çevreyi görür ve doğum anını gözler” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede kacakciliga gecit yok Hq1FXPlT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Düzce’de kaçakçılığa geçit yok

DÜZCE (İHA) – Düzce’de polis ve jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından 12 ayrı operasyonda 12 şahsa işlem yapılırken çok sayıda tarihi sikke, kaçak sigara, tütün, elektronik eşya ele geçirildi.

Düzce’de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda son bir hafta içinde 12 olaya müdahale edildi. Yapılan çalışmalarda 18 kilo nargile tütünü, bin 500 kaçak puro, 6 adet kaçak cep telefonu, 8 adet kaçak flaş bellek, 10 bin 233 adet tarihi sikke, 8 adet yasaklı kitap, 3 adet kaçak bilgisayar, 415 adet kaçak elektronik sigara ve bin 960 paket elektronik sigara tütünü ele geçirildi.

12 kişi hakkında ise adli işlem yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin