Poşet ücreti 25 kuruş olarak devam edecek - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Ağustos, 2023 14:41 tarihinde yayınlandı
0
0

Poşet ücreti 25 kuruş olarak devam edecek

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutarın 38,5 kuruş olarak devam etmesi kararlaştılırken, tüketicilerin poşete ödeyeceği tutar ise 25 kuruş olarak devam edecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, çeşitli ürünlerden alınan geri kazanım pay tutarlarının yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylece alışverişlerde kullanılan plastik poşetlerin ücreti 25 kuruştan 38,5 kuruşa yükseltildi.
Marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutarın 38,5 kuruş olarak devam etmesi kararlaştırılırken, tüketicilerin poşete ödeyeceği tutar da 25 kuruşta sabit kaldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan otomobilden yara almadan kurtuldu r9OuC2N6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Takla atan otomobilden yara almadan kurtuldu

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde takla atan otomobilin sürücüsü yara almadan kurtuldu.

Kaza, İnebolu-Kastamonu karayolu İskir mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, I.K. yönetimindeki 37 BC 975 plakalı FİAT marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıkarak takla attı. Otomobil kazadan yara almadan kurtuldu.

Takla atan otomobil yoldan çekici yardımıyla kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin