Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezinde tamamlanan ve 60 kişinin katıldığı Popüler Mutfak Kursu sona erdi. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un da katılımı ile gerçekleşen sertifika töreninde kursiyerler sertifikalarını alırken, kursların devamını talep ettiler.
Sertifika töreninde bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; SAKEM’de kişisel olarak insanları geliştirmeyi, daha verimli bir hayat yaşamayı, yediğine içtiğine dikkat eden bireyler de yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydederek, çocuklarımıza yerdirdiğimiz gıda maddelerine de dikkat etmemiz, hatta dikkat etmesi gereken bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Özellikle kimyasal içerikli yiyeceklere çok dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Aksoy, “Belki bizleri değil ama gelecekte ki nesilleri etkileyecek kimyasal maddeler bulunuyor gıda sektöründe. Bununla birlikte insanlığın ömrünün önemli bir kısmı yeme içme ile geçiyor. İşte bu nedenle yerken daha yöresel daha pratik şeyleri yememiz açısından ve bunu insanlarımıza anlatabilmemiz açısından böylesi güzel kursları düzenliyoruz” dedi.
SAKEM tarafından düzenlenen hemen hemen her kursun dolu dolu geçtiğini sözlerine ekleyen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Popüler Mutfak Kursunun da katılım açısından yoğun olması beni ziyadesi ile sevindirdi. Amacımız iyi şeyleri ortaya koyabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah devan da edeceğiz. Ben son olarak SAKEM kurslarına katılan, değer veren herkese, hocalarımıza ve SAKEM ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika töreninde Başkan Yardımcısı Kamil Temel ve Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Güneş de hazır bulundu.


Popüler Mutfak Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı
Gece boyu arandı, gün ağarınca botlarla arama çalışmaları yeniden başladı
Karabük’te Filyos Çayı’na düşerek akıntıya kapılan Örgütlerden Sorumlu CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’i bulmak için başlatılan arama çalışmaları gece boyunca devam etti. Günün ilk ışıklarıyla birlikte ekipler botlarla çay üzerinde yeniden arama çalışması başlattı.
Olay, Karabük-Zonguldak karayolunun Yeşilköy mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yenice ilçesinden Karabük istikametine seyir halinde olan ve içerisinde CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in (72) de bulunduğu 78 ACD 559 plakalı otomobil, yolculuk sırasında tuvalet molası verdi. Araçtan inen Erten, Filyos Çayı kenarında bulunduğu sırada dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yuvarlanıp suya düştü. Akıntıya kapılan Erten, kısa sürede gözden kayboldu.
İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Gece boyunca dere kenarında ve su üzerinde termal dron ile sürdürülen çalışmalarda Erten’e ulaşılamadı. Günün ağarmasıyla birlikte arama çalışmaları yeniden yoğunlaştırıldı. AFAD ekipleri botlarla Filyos Çayı üzerinde arama faaliyetlerini sürdürürken, ekipler dere boyunca da tarama çalışmalarına devam ediyor.


