Karabük Postası tarafından
27 Mayıs, 2015 06:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Popüler Mutfak Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezinde tamamlanan ve 60 kişinin katıldığı Popüler Mutfak Kursu sona erdi. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un da katılımı ile gerçekleşen sertifika töreninde kursiyerler sertifikalarını alırken, kursların devamını talep ettiler. Sertifika töreninde bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; SAKEM’de kişisel olarak insanları geliştirmeyi, daha verimli bir hayat yaşamayı, yediğine içtiğine dikkat eden bireyler de yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydederek, çocuklarımıza yerdirdiğimiz gıda maddelerine de dikkat etmemiz, hatta dikkat etmesi gereken bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Özellikle kimyasal içerikli yiyeceklere çok dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Aksoy, “Belki bizleri değil ama gelecekte ki nesilleri etkileyecek kimyasal maddeler bulunuyor gıda sektöründe. Bununla birlikte insanlığın ömrünün önemli bir kısmı yeme içme ile geçiyor. İşte bu nedenle yerken daha yöresel daha pratik şeyleri yememiz açısından ve bunu insanlarımıza anlatabilmemiz açısından böylesi güzel kursları düzenliyoruz” dedi. SAKEM tarafından düzenlenen hemen hemen her kursun dolu dolu geçtiğini sözlerine ekleyen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Popüler Mutfak Kursunun da katılım açısından yoğun olması beni ziyadesi ile sevindirdi. Amacımız iyi şeyleri ortaya koyabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah devan da edeceğiz. Ben son olarak SAKEM kurslarına katılan, değer veren herkese, hocalarımıza ve SAKEM ekibine teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika töreninde Başkan Yardımcısı Kamil Temel ve Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Güneş de hazır bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
03 Şubat, 2026 14:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ovacık’a Cezaevi İşi Tamam

Ovacık ilçesine yapılması planlanan yeni ceza infaz kurumu için resmi onayın verildiği öğrenildi.

Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü arasında yapılan trampa anlaşması, bakanlık oluru ile resmiyet kazanarak yürürlüğe girdi.

Edinilen bilgilere göre, söz konusu anlaşma kapsamında Ovacık’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait 121 ada 2 parselde kayıtlı, 24 bin 878,16 metrekare yüzölçümüne sahip taşınmaz, ceza infaz kurumu tesisleri yapılmak üzere Maliye Hazinesi’ne devredildi. Buna karşılık olarak ise mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olan ve Ovacık ilçesi 110 ada 77 parselde kayıtlı 10 bin 829,47 metrekarelik taşınmaz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne verildi.

Yapılan trampa işlemiyle birlikte Ovacık ilçesine yeni bir ceza infaz kurumu kazandırılmasının önü açılmış oldu. Yetkililerden alınan bilgilere göre, yapılması planlanan cezaevinin kapalı, açık ya da yarı açık statüde olup olmayacağına ise ilerleyen süreçte karar verileceği belirtildi. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte ilçede yeni bir kamu yatırımının başlaması beklenirken, sürece ilişkin detayların önümüzdeki dönemde netleşmesi öngörülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin