Karabük’te polisin “dur” ihtarına uymayıp ve kaçan şahıs, otomobiliyle önce bir dükkana sonra elektrik direğine çarparak durdu. Kazada yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre, Yenice yolu uygulama noktasında “dur” ihtarına uymayan M.Ö., 78 BA 554 plakalı otomobili ile önce Kayabaşı Aydınlık Evler Mahalleleri istikametine kaçtı. Ekiplerin uyarılarına rağmen durmayarak kaçan sürücü, Ankara Caddesi üzerinden Demir Çelik Kavşağı istikametine seyir halindeyken yaya kaldırımı üzerinde bulunan plastik dubaları ezerek, bir dükkana ardından da aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü yaralanırken, üç iş yeri hasar gördü.
Sürücü ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, şahsın yapılan alkol kontrolünde 2.49 promil alkollü olduğu belirlendi. Şahıs hakkında daha önce de alkollü araç kullanmaktan iki defa işlem yapıldığı ve ehliyetine el konulduğu öğrenildi.
Dükkan sahibi Aziz Keskin, alkollü bir sürücünün dükkana aracıyla girdiğini, zararın 45-50 bin lira olduğunu belirtti. Elektronik eşyalarda sıkıntı olduğunu ifade eden Keskin, “Diğer arkadaşın dükkanı da aynı. En azından can sağlığı var, ölen ya da yaralanan yok, gelen mala gelmiş” dedi. (İHA)


Polisten Kaçan Alkollü Sürücü Kaza Yaptı
Tokat’ta takla atan otomobildeki 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı
Tokat’ın Reşadiye ilçesinde kontrolden çıkarak takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
Kaza, sabah saat 07.30 sıralarında D-100 Karayolu Irmak köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Reşadiye istikametinden Sivas’ın Koyulhisar ilçesi yönüne seyir halinde olan O. D. (36) yönetimindeki 16 AY 840 plakalı Kia marka otomobil, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak takla attı. Kazada sürücü Osman Dündar ile araçta bulunan Ö. S. D. (9), S. D. (37), A. T. D. (5) ve E. Y. (48) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Meliha Dündar (60) ise olay yerinde hayatını kaybetti. Meliha Dündar’ın cenazesi, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunup bulunmadığının yapılacak tetkiklerin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.


