Karabük’te polisin “dur” ihtarına uymayıp ve kaçan şahıs, otomobiliyle önce bir dükkana sonra elektrik direğine çarparak durdu. Kazada yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre, Yenice yolu uygulama noktasında “dur” ihtarına uymayan M.Ö., 78 BA 554 plakalı otomobili ile önce Kayabaşı Aydınlık Evler Mahalleleri istikametine kaçtı. Ekiplerin uyarılarına rağmen durmayarak kaçan sürücü, Ankara Caddesi üzerinden Demir Çelik Kavşağı istikametine seyir halindeyken yaya kaldırımı üzerinde bulunan plastik dubaları ezerek, bir dükkana ardından da aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü yaralanırken, üç iş yeri hasar gördü.
Sürücü ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, şahsın yapılan alkol kontrolünde 2.49 promil alkollü olduğu belirlendi. Şahıs hakkında daha önce de alkollü araç kullanmaktan iki defa işlem yapıldığı ve ehliyetine el konulduğu öğrenildi.
Dükkan sahibi Aziz Keskin, alkollü bir sürücünün dükkana aracıyla girdiğini, zararın 45-50 bin lira olduğunu belirtti. Elektronik eşyalarda sıkıntı olduğunu ifade eden Keskin, “Diğer arkadaşın dükkanı da aynı. En azından can sağlığı var, ölen ya da yaralanan yok, gelen mala gelmiş” dedi. (İHA)


Polisten Kaçan Alkollü Sürücü Kaza Yaptı
D100’de otomobil refüje çarptı: 2 yaralı
Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda otomobilin refüje çarpması neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Çevlik köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 DMA 929 plakalı Toyota marka otomobil, ismi öğrenilemeyen sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde refüje çarptı. Sürüklenen otomobil demir bariyerlerin üzerine çıkarak durabildi. Kazada araçta bulunan N.O. ve A.O. yaralandı.
Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


