Polislerden telefon dolandırıcılarına karşı kısa filmli uyarı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ekim, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Polislerden telefon dolandırıcılarına karşı kısa filmli uyarı

Bartın’da son dönemlerde artan telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlar, polisin hazırladığı kısa film ile uyarıldı. “Devlet hiç bir operasyonda vatandaştan para yada ziynet eşyası talep etmez” ifadesine vurgu yapıldığı filmde, dolandırıcıların yöntemleri de deşifre edildi.

Bartın’da son dönemlerinde kendilerini savcı, polis, hakim, asker olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşenlerin sayısı artması üzerine Bartın Emniyet müdürlüğü harekete geçti. Bir taraftan dolandırıcıların peşine düşen polis, diğer taraftanda broşür ve çeşitli meteryallerle vatandaşları dolandırıcılara karşı uyarıyor. Son olarak Bartın Emniyet Müdürlüğü ve Bartın Valiliği işbirliğinde hazırlanan kısa film ile vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarıldı.

Dolandırıcıların yöntemlerinin deşifre edildiği filmde, dolandırıcıların “Terör operasyonu yapıldı. Kimlik bilgileriniz ele geçirildi. Eşinizin adına kredi kartları ele geçirildi” gibi ifadelerine inanılmaması gerektiği mesajı verildi. Filmde, böyle durumlarla karşılaşanların para ve ziynet eşyalarını bu kişilere teslim etmek yerine hemen gerçek polisi arayarak durumun ihbar etmesi gerektiği anlatıldı.

Kısa filmde, “Devlet hiç bir operasyonda vatandaştan para yada ziynet eşyası talep etmez” ifadesine de vurgu yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 13:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Karabük’te narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, 5 şüpheli tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve ilgili birimlerce uyuşturucu veya uyarıcı madde temin ve ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalarda il genelinde 4 ayrı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda daralı ağırlığı 12,86 gram, net ağırlığı 10,29 gram olan sentetik kannabinoid hammaddesi, peçeteye emdirilmiş vaziyette net ağırlığı 7,76 gram olan ve yaklaşık bin 408 içimlik sentetik kannabinoid maddesi, daralı ağırlığı 62,19 gram olan ve dönüştürüldüğünde yaklaşık 6 kilo 219 grama eşdeğer olduğu değerlendirilen kannabinoid maddesi, 28 adet sentetik ecza ile net 4,24 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Yakalanan toplam 7 şahıs hakkında işlem yapılırken, şahıslardan 5’i tutuklandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin