Karabük’te polisin dur ihtarına uymayıp kaçan araba şoförü yaşanan kovalamaca sonrası orta sokakta kıskıvrak yakalandı. Dakikalarca polisin alkol metreyi üfletmek için efor sarf ettiği şoför Murat Ö., alkol metreyi üflememek için evvel güvenlik amiri olduğunu, sonra konuk olduğunu en son ise kendisinin değil yanındaki arkadaşının sürücü olduğunu tez eti.
Alkol metreyi üfleyemeyince polis grupları tarafından karakola getirilen şoförün burada yapılan alkol metre ölçümünde 2.65 promil alkollü olduğu tespit edilerek, 30 bin 540 TL ceza kesildi.
Edinilen bilgiye nazaran, merkeze bağlı 100. Yıl Mahallesinde uygulama noktasında polisin dur ihtarına uymayan 34 BCN 983 plakalı araba kaçmaya başladı. Bir müddet kaçarak orta sokakta bina ortasına park ederek polislerden kurtulmaya çalışan şahıslar Trafik takımları kıskıvrak yakaladı. Araba şoförü Murat Özcan ve yanındaki arkadaşının alkolden ayakta durmakta zorlanırken, dakikalarca trafik gruplarına direndi. Kendisinin şoför olmadığını yanındaki arkadaşının şoför olduğunu sav eden Özcan, dakikalarda alkol metreyi üflememek için polislere lisan dökmeye çalıştı.
Önce kendisinin güvenlik amiri olduğunu söyleyen, daha sonra ise konuk olduğunu tabir ederek yanındaki arkadaşının şoför olduğunu argüman etti. Trafik polisinin sürücü sensin demesine karşın, alkol metreyi üflemekte zorlanan şoför ile yanındaki arkadaşı karakol takımları tarafından polis otosuna bindirilerek karakola getirildi. Grup otosuna binerken, aklı aracında kalan şoför en azından kapılarını kitleyim diyerek polise lisan dökmeye çalıştı.
Karakolda alkol metre ile ölçümü yapılan şoförün 2.65 promil alkollü olduğu aracın da muayenesiz olduğu belirlendi. Alkollü araç kullanmak, dur ihtarına uymamak, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak, muayenesiz araç kullanmak üzere hususlardan toplam 30 bin 540 TL para cezası kesilirken, ehliyetine de 6 ay el konularak, araba de bağlanarak otoparka çekildi.


Polisin 2.65 promil alkollü sürücü ile imtihanı
Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı
SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.
İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.
Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

