Eskipazar ilçesinde yol kontrolü yapan polisi gören şüpheliler poşette bulunan uyuşturucuyu camdan dışarı attı.
Edinilen bilgiye göre, Karabük Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 34 plakalı ticari bir aracın İstanbul’dan Karabük’e uyuşturucu madde getirileceği bilgisi alındı. Eskipazar ilçesi Mermerler mevkiinde rutin kontrollerin yapıldığı sırada ekipleri gören şüpheliler araçta bulunan poşetteki 60 adet extacy uyuşturucu hapı dışarı attıkları görülürken arama yapılan araçta 89,50 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Ticari araçta bulunan E.Ç., V.B. ve M.B. isimli şahıslar uyuşturucu madde bulundurmak ve ticareti yapmak suçundan gözaltına alınırken, yapılan GBT sorgulamasında V.B. isimli şüphelinin arama kaydı bulunduğu öğrenildi.
Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Eskipazar Adliyesine sevk edildi.


Polisi görünce uyuşturucu dolu poşeti araçtan attılar
Karabük’te Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlenecek
Karabük’te, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında yöresel lezzetlerin tanıtılacağı etkinlik düzenlenecek.
Karabük Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilecek program, 21 Mayıs 2026 tarihinde saat 14.00-16.00 arasında Karabük Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisinde yapılacak. Etkinlikte Karabük’ün ilçelerine özgü yöresel ürünler ve geleneksel tatlar vatandaşların beğenisine sunulacak.
Program kapsamında Bulak Köyü’ne ait etli keşkek, Eflani bandırması, Eskipazar sütlü köy simidi, Yenice ıhlamur balı, Ovacık çullu böreği ve Safranbolu lokumu tanıtılarak ikram edilecek.
Etkinlikte ayrıca Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tolgahan Tabak ile Şef Osman Mahir Balıkçı tarafından safran bitkisine ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirilecek. Lokum kesme etkinliği ile zerde tatlısı sunumu da programda yer alacak.
“Birlikte olmanın en eski dili, aynı sofrada buluşmaktır” mesajıyla düzenlenen etkinlikte, Karabük’ün gastronomi kültürünün tanıtılması ve yöresel değerlerin yaşatılması amaçlanıyor.

