Polise araç takviyesi: Hedef daha güvenli Samsun - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ekim, 2023 04:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Polise araç takviyesi: Hedef daha güvenli Samsun

Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne alınan 24 yeni araç ile ilçelerdeki ekip sayıları artırılırken, hedefin ‘daha bir güvenli Samsun’ olduğu vurguladı.

Polis ekiplerinin daha aktif ve etkili kullanılması, suçun önlenmesi ve Samsun’daki huzur ve güvenin devamının sağlanması adına Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne araç takviyesi yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü ile Samsun Polis Hizmetleri Geliştirme ve Destekleme Derneği tarafından alınan 12 araç ile 12 motosikletin hizmete sunulması için, Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın katılımıyla İl Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Daha güvenli Samsun

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, “Emniyet Müdürlüğü personelimizin 2 temel görevi vardır: Suç öncesi ve suç sonrasıdır. Özellikle ilimizde suç öncesi faaliyetlerimizde daha etkili olmak, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak noktasında elimizden geleni yapmak üzere Sayın Valimizin himayelerinde ilimizde resmi araç sayılarımızın, Yunus timlerimize ait motorize ekip sayılarımızı artırarak Samsun’da daha güvenli bir ortam oluşturmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu araçların Emniyet Müdürlüğü bünyesine girmeleri ve göreve çıkmalarıyla bundan sonra suç ve suçlu ile mücadelede daha etkili görev yapacağımız inancı ile araçlarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Araç takviyesi sonucu Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ekip sayısı 5 iken 6’ya, İlkadım İlçe Müdürlüğü ekip sayısı 12 iken 19’a, Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekip sayısı 4 iken 6’ya, Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekip sayısı 7 iken 11’e, ilçelerdeki toplam ekip sayısı ise 28’den 42’ye çıktı.

Konuşmanın ardından Samsun Valisi Orhan Tavlı ve beraberindeki protokol, motosikletli polislerle toplu fotoğraf çektirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kiz cocugu attigi mesajla kurtarildi 4 gozalti ngjlcwKV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kız çocuğu attığı mesajla kurtarıldı: 4 gözaltı

Samsun’un Atakum ilçesinde alıkonulduğunu iddia ederek cep telefonundan mesaj atıp yardım isteyen 16 yaşındaki kız çocuğu, polis ekiplerince kurtarıldı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi 5082 Sokak üzerindeki bir bekar evinde saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 yaşındaki B.B. adlı kız çocuğu uyuşturucu içilen ortamda alıkonulduğunu ve evden çıkmasına izin verilmediğini ileri sürerek bir yakınına cep telefonuyla mesaj atıp yardım istedi. Olay polise haber verildi. Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, belirlenen adrese operasyon düzenledi.

Polis ekipleri tarafından eve yapılan baskında B.B. adlı kız çocuğu kurtarılırken, evde N.T. (17) adlı bir kız çocuğunun daha bulunduğu tespit edildi. Yapılan incelemelerde evde bulunan şahısların uyuşturucu kullandıkları tespit edildi. Operasyonda uyuşturucu içme aparatları ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken, olayla ilgili yardım isteyen kızın ablası E.G. (20) ile N.B. (19), C.K. (23) ve C.Ö.Ç. (27) gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 1’i kadın 4 kişi bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin