Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2024 04:48 tarihinde yayınlandı
0

Polis otomobilin kaput kısmına gizlenmiş 3 tabanca ele geçirdi

Samsun’da polis şüphe üzerine durdurduğu otomobilin kaput kısmına gizlenmiş 3 tabanca ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine Tekkeköy Polis Uygulama Noktasında durdurdukları otomobilde arama yaptı. Yapılan aramada, aracın kaput kısmına gizlenmiş 3 adet el yapımı olduğu değerlendirilen ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili B.K. ve İ.K. gözaltına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wwwwwwwww
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
14 Mayıs, 2026 13:17 tarihinde yayınlandı
0

Üreticilere ‘Uygulayıcı Üretici Belgesi’ eğitimi verildi

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından üreticilere yönelik düzenlenen “Uygulayıcı Üretici Belgesi” eğitimleri tamamlandı. İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, İl Müdürü Yasin Önder, şube müdürleri, teknik personel ve çok sayıda üretici katıldı.

Eğitimler, Müdürlük bünyesinde görevli Ziraat Mühendisi Deniz Oral tarafından “Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması ve Denetlenmesine Dair Yönetmelik” kapsamında verildi. Programda modern ilaçlama teknikleri, uygulamada dikkat edilmesi gereken kritik noktalar, kişisel koruyucu ekipman kullanımı, iş sağlığı tedbirleri ile çevre ve insan sağlığını koruma yöntemleri detaylı şekilde ele alındı.

Yetkililer, bitki koruma ürünlerinin doğru dozda, doğru zamanda ve güvenli şekilde uygulanmasının toprağın korunmasına, sürdürülebilir üretime ve verimliliğin artırılmasına önemli katkı sunduğunu vurguladı.

Eğitimi başarıyla tamamlayan üreticiler, kendi arazilerinde uygulama yapma yetkisi kazanacak. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor; bilinçli, güvenli ve sürdürülebilir tarımsal üretim için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin