(İHA) – Karabük’te dün gece yarısı bir sitenin garajında park halindeki otomobil alevlere teslim oldu. Alevlerin geceyi aydınlattığı yangın sonucu otomobilin kundaklanma ihtimaline karşı polis tahkikat başlattı.
Edinilen bilgiye göre olay gece yarısı 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi 58. Sokak üzerinde bulunan bir sitenin garajında meydana geldi. Recep A. isimli şahsa ait 78 EB 310 plakalı otomobil bagaj kısmından alev aldı. Üzeri branda ile kaplı otomobil kısa sürede alev topuna döndü. Bu sırada alevleri fark eden vatandaşlar durumu itfaiye ekipleri ve polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Karabük Belediyesi itfaiye ekipleri yangının diğer araçlara sıçramadan kontrol altına alarak söndürdü. Araç sahipleri yanan araçları karşısında göz yaşlarına boğulurken, polis ekipleri motor kısmı hariç diğer kısımları tamamen yanan aracın kundaklama olabileceği şüphesi ile tahkikat başlattı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Polis, Kundaklama Şüphesiyle Soruşturma Başlattı
SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.
Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.
Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.
Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.
İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.
Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

