ZONGULDAK ‘ın Çaycuma ilçesinde polis ekipleri yaptıkları uygulamalarda 4 adet silah ele geçirdi. Edinilen bilgiye göre, Çaycuma Adliyesi önünde bekleyen bir kişiden şüphelenen Çaycuma Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri, Önder K. (23) isimli şahsın üzerinde yaptıkları aramada bir adet el yapımı tabanca ile 8 adet mermi ele geçirdi. Önder K. karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Yine ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekiplerinin dün yaptığı kontrollerde çarşı merkezinde durdurulan bir aracın içinde yapılan aramada 1 adet el yapımı tabanca ile 2 adet kuru sıkı tabanca ve bunlara ait 20 adet mermi bulundu. Araç içinde bulunan Sinan Ö. (24), Bayram Ö. (29), Hakkı K. (33), Nihat T. (34) ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Dört kişi karakoldaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.


Polis Ekipleri Silah Ele Geçirdi
Karabük’te yaya geçidini kullanmayan yayalar tehlike oluşturuyor
Karabük’ün en işlek noktalarından biri olan Postane Caddesi’nde, yaya geçidi çizgisi bulunmayan alanlarda karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlarla sürücüler arasında görüş ayrılığı yaşanıyor.
Cadde üzerinde yoğun yaya ve araç trafiğinin bulunduğunu belirten vatandaşlar, yaya geçidi olmayan noktalarda sürücülerin kendilerine yol vermediğini ve bu nedenle karşıya geçmekte zorlandıklarını ifade ediyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve engelli bireyler açısından durumun risk oluşturduğunu dile getiren yayalar, sürücülerin daha dikkatli ve duyarlı davranmasını istiyor.
Sürücüler ise trafik kurallarına uygun hareket ettiklerini savunuyor. Yaya geçidi bulunan bölgelerde yayalara öncelik tanıdıklarını belirten araç sürücüleri, geçit çizgisi olmayan noktalarda durmak zorunda olmadıklarını ifade ederek, yayaların belirlenmiş geçiş noktalarını kullanmaları gerektiğini söylüyor.
Postane Caddesi’nde yaşanan bu durum, yaya güvenliği ve trafik kuralları konusunda farkındalığın artırılması gerektiğini bir kez daha gündeme getirirken, vatandaşlar bölgede ek yaya geçitleri oluşturulması ve gerekli uyarı levhalarının artırılması yönünde talepte bulunuyor.
Yetkililerin konuya ilişkin nasıl bir adım atacağı ise merakla bekleniyor.

