Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Kasım, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
0

Polis, 100 bin TL dolandırılmaktan kurtardı

Bartın’da telefonla kendisini polis olduğunu söyleyen kişilere 58 bin TL para gönderen bir kişi 100 bin TL daha dolandırılmaktan polis tarafından kurtarıldı.

Bartın’da yaşayan H.A’yı, kendisini dün akşam telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, terör olayına ismi karıştığı ve operasyon yapılacağını söyleyerek elindeki para ve ziynet eşyalarını istedi. Bunun üzerine ise H.A., hesabında bulunan 18 bin TL’yi, dolandırıcıların verdiği hesaba gönderdi. Ardından ise elindeki döviz ve ziynet eşyalarının 20 bin TL’lik kısmını bozdurarak, kuyumcu yardımıyla dolandırıcıların verdiği hesaba gönderildi.

Sürekli şahsı telefonla arayarak yönlendiren dolandırıcılar, şahıstan tekrar para istedi. Bu kez H.A, elindeki kalan ziynet eşyaları, döviz ve diğer banka hesaplarında kalan parayı çekmek için harekete geçti. Sürekli telefonla konuşan H.A, Yukarıçarşı mevkisinde bulunan bankanın önüne geldi.

Gelinin uyanıklığı polisin dikkati kurtardı

Bu esnada ismini açıklamayan ve H.A’nın gelini olduğu öğrenilen bir kişi, polisi arayarak yardım istedi. Bu esnada cadde üzerine yapılan anons ile banka yakınlarında devriye atan polis ekiplerinin dikkati ile şahıs parayı yatırmadan bulundu. Telefonla arayan kişilerin verdiği M.A. adına iban numarasına 100 bin TL para yatırmaya hazırlandığı esnada bulunan şahsın para yatırmadan önce durduruldu.

Bankada polislere teşekkür eden H.A., çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Dün akşam beni telefonla aradılar, kendilerini polis olarak tanıttılar. Ziynet para göndermemi, ziynet eşyalarını getirmemi ve faturaları alıp, kendilerine yollamamı istediler. Operasyon yapacaklarını bu nedenle parayı istediklerini söylediler. 18 bin TL gönderdim. 40 bin TL de kuyumcudan gönderdik. Ben sonradan uyandım ama 58 bin TL’yi kaptırdık. Şimdi de 100 bin TL istemişlerdi. Bankaya gelirken de gözlerim polis aradı onlara verecektim ama polis bulamadım. Son anda gerçek polisler yetişti. Biz kandık ama kimse inanmasın” diye konuştu.

Basına sunum

Bartın Valiliğinde güvenlik güçleri tarafından yapılan asayiş toplantısının ardından basın mensuplarına kentteki dolandırıcılık olayları, yöntemleri konusunda sunum yapıldı. Sunumda son dönemlerde sosyal medya üzerinden ucuz ürün reklamı ile yapılan, telefonla polis ve savcı olarak tanıtarak, internet siteleri klonlanarak ve sosyal medya üzerinden uygunsuz resimlerle yapılan tehdit yada şantaj yoluyla yapılan dolandırıcılık gibi olaylarda kullanılan yöntemler hakkında da bilgi verildi.

Vali’den uyarı

Toplantıya başkanlık eden Bartın Valisi Nurcan Arslan, yaptığı uyarıda özellikle telefonla ve internet üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı insanların uyanık olmalarını istedi. Polis ve savcının suç durumunda asla kimseyi aramadığını ve para istemediğini vurgulayan Arslan, bu tür olaylara şahit olan üçüncü kişilerin ise polise aramaları konusunda çağrıda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
eeeee
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
15 Mayıs, 2026 15:04 tarihinde yayınlandı
0

Albay Karaoğlanoğlu caddesinde refüj çalışmaları başladı

Karabük kent merkezinin en işlek güzergahlarından biri olan Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde refüj çalışmaları başlatıldı.

Karabük Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, cadde üzerinde trafik akışını düzenlemek, yaya güvenliğini artırmak ve şehir estetiğini güçlendirmek amacıyla orta refüj düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları yapılıyor. Çalışmaların, şehir merkezinde devam eden kapsamlı cadde yenileme ve düzenleme projesinin bir parçası olduğu bildirildi.

Uygulamayla birlikte hem çift sıra parkın önlenmesi amaçlanırken, özellikle yoğun saatlerde yaşanan trafik karmaşasının azaltılmasının ve daha güvenli bir ulaşım ortamı oluşturulmasının hedefleniyor.  Proje kapsamında ilerleyen süreçte refüj alanlarının beton bariyerler ve yeşil alan düzenlemeleriyle daha kalıcı hale getirilmesi planlanıyor.

Vatandaşların çalışmalar süresince dikkatli olmaları ve trafik işaretlemelerine uymaları istenirken, düzenlemenin etaplar halinde devam edeceği ifade edildi.

Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde başlayan refüj çalışmaları, Karabük şehir merkezindeki ulaşım ve çevre düzenlemesini kapsayan daha geniş bir dönüşüm projesinin parçası olarak sürdürülüyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin