Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Nisan, 2016 14:36 tarihinde yayınlandı
0

Plastik Cerrahi Uzmanı Medikar’da Görevine Başladı

15 senedir Almanya’da Plastik, Estetik ve El Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Muhammet Mustafa Ercan, Türkiye’ye dönerek Karabük’te Özel MEDİKAR Hastanesinde hizmet vermeye başladı.
15 yıl sonra kendi tecrübelerini aktarmak ve Türk halkına hizmet etmekiçin Türkiye’ye döndüğünü belirten Plastik, Estetik ve El Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muhammet Mustafa Ercan, “Tıp ve Uzmanlık eğitimlerimi Almanya’da gerçekleştirdikten sonra, Almanya’nın çeşitli Devlet Hastanelerinde, Eğitim Hastanelerinde ve Üniversite Hastanelerinde olmak üzere 15 yıl doktor olarak görev yaptım. Kıdemli Başasistan, Bölüm Başkan Yardımcısı ve Bölüm Başkanı olarak tecrübelerimi derinleştirdikten sonra hekimlik mesleğimi ülkemde yapmaya karar verdim. Kendi tecrübelerimi aktarmak ve insanlarımıza hizmet etmek üzere ailemle birlikte Türkiye’ye dönüş yaptık. Estetik Plastik Rekonstrüktif Cerrahisi hekimi olarak Batı Karadeniz Bölgesinin tek özel hastanesi olan Özel Medikar Hastanesinde halkımıza hizmet edeceğim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin