KASTAMONU Pınarbaşı ilçesinde Okuma Bayramı düzenlendi. Şehit Ramazan Akkaya Yatılı Bölge Ortaokulu 1. sınıf öğrencileri tarafından müsamere salonun da okuma bayramı düzenlendi. Geçen eğitim-öğretim yılının ardından okuma ve yazmayı başarıyla öğrenen 1/A ve 1/B sınıfı öğrencileri , hazırladıkları eğlenceli programlarla bütün bir yılı sergilediler. Programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, slayt ve dans gösterileri yapıldı. Gösterilerin sonunda kaymakam Nebi Çanga tarafından okuma yazmayı öğrenen öğrencilere madalyaları takıldı. Programa kaymakam Nebi Çanga, ilçe jandarma komutanı, belediye başkanı, protokol üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.


152
Pınarbaşı’nda Okuma Bayramı Düzenlendi
641
Lastiği patlayan tır, önce su kanalına sonra refüje çarptı: 1 yaralı
Kastamonu’da lastiği patlayan maden yüklü tırın önce su kanalına ardından da refüje çarpması sonucunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı.
Kaza, Budamış Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.C. idaresindeki 34 ETP 388 plakalı MAN marka tır, lastiğinin patlaması sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan su kanalına çarptı. Savrulan tır refüjde refüje çarparak durabildi. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


