blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Haziran, 2024 15:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Pili tamamen biten Tesla’nın içinde mahsur kalan bebeği itfaiye kurtardı

Tesla otomobilleri, tamamen elektrikle çalışıyor. Peki ama pil tamamen tükendiğinde kapıları açmak nasıl mümkün oluyor?

İşte bu sorunun cevabını, pili tükenen aracın içinde 20 aylık bebekleri mahsur kalan aile çok acı şekilde öğrendi. Arizona'da sıcaklıklar 50 dereceleri aşarken, aracın klimasına güvenerek bebeklerini Tesla Model Y'nin içinde kısa süreliğine bırakan dede, aracına bavul ve eşyalarını yükledikten sonra bagajı kapattı ve sürücü koltuğuna oturmak için araca girmek istediğinde kapıyı açamadığını fark etti.

Güneşin altında pili bitmiş, kliması durmuş, içi cehennem kazanına dönüşmek üzere olan aracın içinde torunu kilitli kalmıştı. Elbette kapıların açılmama sebebi de pilin bitmiş ve kapıları açacak mekanizmaya elektrik gitmiyor olmasıydı.

Endişeli dede, telefon uygulamasından da anahtarla da kapıları açamayınca son çare olarak itfaiyeyi aradı.

Aslında bu araçlarda pil de bitse içeride mahsur kalmıyorsunuz zira kapıların üzerinde içeriden kapıyı açmak için mekanik mandal bulunuyor. Ancak bebeğin bunu kullanmasını elbette mümkün değil.

Bebeği itfaiye kurtardı

İtfaiye gelip aracın camlarını keserek bebeği canlı canlı pişmekten kurtardı. Tesla ise ailenin yaptığı şikayete henüz cevap vermedi.

Teknoloji çok faydalı icatlar geliştiriyor olabilir ama tasarım hataları insanların hayatını kabusa çevirebiliyor. Bu araçların, dışarıdan anahtarla açılmaya çalışıldığında, pili bitmiş bile olsa, kilidi mekanik şekilde açabilecek şekilde tasarlanması gerekiyor. Bu hata, Elon Musk'ın hanesine eksi olarak yazıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gece yarısı patlayan su borusu paniğe neden oldu

Bartın’da gece yarısı büyük gürültü ile patlayan su borusu mahalleye panik yaşattı.
Bartın Aladağ Mahallesi 11. Caddede patlayan içme suyu isale sınırı patladı. Gece yarısı gürültü ile patlayan boru, yataklarında uyuyan mahalleliyi panikle uyandırdı. Gürültü ile yataklarından kalkan mahalleli su borusunun patladığını anlayınca rahat nefes aldı. Suyun meskenlerine girmemesi için pencere ve merdivenlerde bekleyerek nöbet tutan vatandaşlar, belediye yetkililerine seslenerek, sınırın bir an evvel tamir edilmesini istedi. Mahalleli patlayan borunun onarılması halinde su baskınına ve meskenlerde hasara neden olabileceğini tabir etti.
Patlayan borudan akan tonlarca su ise konutların ortasından geçen mahalle yolunun yaklaşık 150 metrelik kısmını gölete çevirdi.
Yol boyunca akan su, Aladağ Cami önündeki ana yolda bulunan mazgala döküldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin