Piknik Alanları Doldu Taştı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Temmuz, 2023 16:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Piknik Alanları Doldu Taştı

Karabük Aladağ, Safranbolu Kent Orman ve kentlerde bulunan piknik alanları, parklar hafta sonu sıcaklarında halkın akınına uğradı. Yaz sıcaklarında denize veya havuza gidemeyenler soluğu ormanda aldı.

Evde hazırladıkları yiyeceklerle piknik yapan vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte doğada vakit geçirmenin tadını çıkardı. Ormanda metrelerce araç parkı oluştu. Orman içinde boş masa kalmadı, yerlere kilimler sererek piknik yapanlar oldu. Piknikçiler, özetle şunları söyledi: “Evler çok sıcak hiç durulmuyor. Denize gidemedik. Bizde serinlemeye ormana geldik. Burada hava esiyor çocuklarımız toprağa, ağaca temas ediyor ve çok mutlu oluyorlar. Bizlerde çok eğleniyoruz aynı zamanda da çok dikkatli oluyoruz. Sonuçta orman yangınları oluyor bizlerinde yüreği dağlanıyor. O yüzden görevliler olmasına rağmen bizlerde çok dikkat ediyoruz.” (Esra Oğuzkağan Özkan)

Bizi sosyal medyadan takip edin
22 5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Nisan, 2026 10:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te üst geçit var, kullanan yok

Karabük’te yayaların güvenliği için yapılan üst geçitlerin yeterince kullanılmaması, kazalara davetiye çıkarıyor.

Trafik yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde yayaların güvenli geçişini sağlamak amacıyla inşa edilen üst geçitlere rağmen, bazı vatandaşların bu köprüleri tercih etmediği gözlemleniyor. Üst geçitlerin hemen yanındaki karayolundan karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar, hem kendi can güvenliklerini hem de sürücülerin güvenliğini riske atıyor.

Özellikle şehir merkezine yakın noktalarda günün farklı saatlerinde sıkça yaşanan bu durum, dikkat çekiyor. Kısa yoldan geçmeyi tercih eden yayaların bu alışkanlığı, olası kazalara davetiye çıkartıyor.

Sürücüler ise aniden yola çıkan yayalar nedeniyle zor anlar yaşadıklarını ifade ederken, trafik akışının hızlı olduğu bölgelerde ortaya çıkan bu durumun, ani frenlere ve tehlikeli manevralara yol açtığı belirtiliyor. Yetkililerin, üst geçit kullanımını artırmaya yönelik önlemler alması bekleniyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin