Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ocak, 2024 04:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

’Pelerinli’ buzağı görenleri şoke etti

Kastamonu’nun Küre ilçesinde vücudunda pelerini andıran bir dokuyla doğan buzağı görenleri şaşırttı.
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde ikamet eden Veteriner Hekim Muhammed Coduroğlu, bir ineğin doğumu için Küre ilçesine bağlı Çiçekyazı köyüne gitti. Doğan buzağının vücudunda pelerini andıran bir doku olduğunu gören Coduroğlu, şoke oldu. Meslek hayatında ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını ifade eden Coduroğlu, durumu patoloji bölümü ve cerrahi alanındaki uzmanlarla paylaştı. Konu ile ilgili araştırma yaptıklarını ifade eden Coduroğlu, yaptıkları çalışmalarda buna benzer bir vakayla karşılaşmadıklarını kaydetti.

"Meslek hayatımda ilk defa karşılaştım"
İlk defa böyle bir durumla karşılaştığını belirten Muhammed Coduroğlu, “Üç doğum vakasına müdahale ettim. İkinci doğumda doğan buzağımızda böyle bir anormallik gördük. Meslek hayatımda ilk defa karşılaştım. Bu olguya internet ve literatürlerde hiç rastlamadım. Karşımızda boyun derisinin bağ dokusundan köken aldığını düşündüğüm pelerinli bir buzağı var. Aynı sürüdeki akrabalık genlerinin yakın olduğu bir boğadan elde edilmiş” dedi.
Buzağının tedavi edilmesi gerektiğini kaydeden Coduroğlu, “Patoloji bölümü ve cerrahi bölümü hocalarımla istişare ettik. Spina bifida olmasının yüksek ihtimali var. Aynı zamanda üst damak kısmı tam şekillenmemiş ve üst damak yarığı mevcut. Palotoschisi olarak isimlendirilen üst damak yarığı şekillenen hayvanlar süt içerken bu kısımdan süt ya da gıda maddeleri akciğerlere kaçarak, aspirasyon pnomonisi şekillenebilmektedir. Yaşama şansı tedavi edilmezse maalesef çok azdır” diye konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uyuşturucuyu satan da kullanan da tutuklandı

Düzce polisi tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 kişi, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü gruplarınca operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda 45 gram metamfetamin, 1 gram kokain, 2 gram esrar, 3 adet sentetik ecza ve iki adet çalışır vaziyette hassas terazi ele geçirildi. 23 kabahat kaydı bulunan uyuşturucu unsur ticareti yapmak kabahatinden F.C. (45), uyuşturucu husus kullanmak yahut bulundurmak hatasından süreç yapılan 5 cürüm kaydı mevcut S.S. (34) ve 10 cürüm kaydı olan K.D. (42) Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Tutuklanan şahıslar cezaevine gönderildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.