Pekmez kaynatmak için yaktığı ateşle evi ve aracı yandı - Karabük Haber Postası
pekmez kaynatmak icin yaktigi atesle evi ve araci yandi 6XgEHgHp jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Eylül, 2024 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Pekmez kaynatmak için yaktığı ateşle evi ve aracı yandı

Bolu’nun Göynük ilçesinde pekmez kaynatmak için evinin kenarına ateş yakan vatandaşın otomobili ve evi yanarak hasar gördü.

Kürnüş köyünde meydana gelen olayda, H.K. isimli vatandaş evinin kenarında pekmez kaynatmak için ateş yaktı. H.K. işi bittiğinde ateşin başından ayrıldı. Ateşten sıçrayan alevler yakınında bulunan hafif ticari araca ve eve isabet etti. Yangın sebebiyle araç ve evde hasar meydana geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 4
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
09 Nisan, 2026 11:13 tarihinde yayınlandı
0
0

VALİLİK KONUTU BOŞALTILIYOR

Karabük’te Taşkent Caddesi’nin hemen alt kısmında başlatılan konut inşaatı, yol ve zeminde çatlakların oluşmasına neden oldu. Bu durum, Valilik Konağı’nın boşaltılmasına yol açarken, bölgede bulunan KYK yurtları ve diğer kamu binalarının da risk altında olduğu belirtiliyor.

Yeşil Mahalle Taşkent Caddesi’nde bulunan Valilik Konutunun  çevrede oluşan çatlaklar ve toprak deformasyonları nedeniyle tedbir amaçlı boşaltılmaya başlandığı öğrenildi.

İNŞAAT BAŞLADI, ZEMİN ALARM VERDİ

İddialara göre Valilik Konutu’nun hemen alt kısmında yapımına başlanan konut projesiyle birlikte yol yüzeyinde bozulmalar, toprakta kaymalar ve gözle görülür çatlaklar oluştu. Durumun bildirilmesi üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri bölgede teknik inceleme başlattı. Yapılan ilk değerlendirmelerde zemindeki hareketliliğin risk oluşturabileceği ifade edildi.

VALİLİK KONUTU TAHLİYE EDİLDİ

Yaşanan gelişmelerin ardından Valilik Konutu’nun güvenlik gerekçesiyle boşaltıldığı öğrenildi. Vali Oktay Çağatay’ın ikamet ettiği konutun tahliye edilmesi, olayın ciddiyetini gözler önüne serdi. Yetkililerin, Vali için yeni bir konak arayışına girdiği belirtiliyor.

RİSK SADECE VALİLİKLE SINIRLI DEĞİL

Bölgedeki tehlikenin yalnızca Valilik Konutu ile sınırlı olmadığına dikkat çekiliyor. Üst kesimlerde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile öğrenci yoğunluğunun bulunduğu KYK yurtlarının yer aldığı ifade ediliyor. Olası bir heyelan riskine karşı bu yapıların da durumunun ne olacağı merak konusu.

“BU İNŞAATA NASIL İZİN VERİLDİ?”

Heyelan riski taşıdığı bilinen bir bölgede konut inşaatına nasıl izin verildiği ise kamuoyunda tartışma yaratmış durumda. Uzmanlar, zemin etütlerinin yeterliliği ve yapılaşma süreçlerinin denetlenmesi konusunda soru işaretlerine dikkat çekiyor.

BÖLGEDE BELİRSİZLİK HAKİM

Valilik Konutu’nun boşaltılmasıyla birlikte gözler şimdi diğer kamu binalarına çevrildi. Bölgedeki yapıların güvenliğiyle ilgili kapsamlı bir rapor hazırlanması beklenirken, vatandaşlar ve kamu personeli gelişmeleri endişeyle takip ediyor.

Karabük’te yaşanan bu gelişme, plansız yapılaşma ve zemin güvenliği konularının ne denli hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililerin alacağı kararlar, bölgenin geleceği açısından kritik önem taşıyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin