Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Temmuz, 2024 20:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Pehlivanın iş kazası, rakibi yerine vatandaşı yere serdi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Şimşir Bayramı’nda güreşen iki güreşçiden biri, yanlışlıkla rakibi sandığı vatandaşı yere serdi. O anları gören vatandaşlar kahkahaya boğuldu.
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Keçikıran köyünün Şimşir Bayramı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Dev kazanlarda 500 kilogram bulgur, 550 kilogram et pişirildi. Duaların ardından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı. Yemeğin ardından geleneksel güreş müsabakaları düzenlendi. Yüzlerce kişinin izlediği güreş müsabakaları kıran kırana geçti. Hırslı mücadelelerin yaşandığı güreşlerde, güreşçiler seyircilerin arasına daldı.
Bu esnada baş güreşçi, yanlışlıkla orada seyirci olarak oturan vatandaşın ayağına tuttu. Rakibi sandığı vatandaşla güreşmeye çalışan baş güreşçi, vatandaşı yere serdi. Şimşir Bayramı’nda bulunan vatandaşlar da bu anlarda kahkahaya boğuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Üniversite öğrencileri Hıdırellez’i kutladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türk Edebiyatı ve Şiiri Araştırmaları Topluluğu, baharın habercisi Hıdırellez’i klâsik etkinliklerle kutladı. Kutlamalarda yapılan çeşitli oyunlarla öğrenciler eğlenceli vakit geçirdi.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi yanında yer alan yeşil alanda gerçekleştirilen kutlamalar, hem eğlenceli hem de kültürel istikametiyle dikkat çekti. Şenlik, OMÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Bekir Şişman’ın açılış konuşmasıyla başladı. Şişman, konuşmasında Hıdırellez’in kökenine ve kültürel manasına değinerek, "Türkler baharın gelişini iki farklı tarihte kutlamaktadır: Nevruz ve Hıdırellez. Nevruz, İslamiyet öncesine dayanan ve Doğu Türklüğü tarafından kutlanan bir bayramken; Hıdırellez, İslam sonrası devirde Hızır ve İlyas figürleri etrafında gelişen bir inanışla Batı Türklüğünde benimsenmiştir. Bu özel gün, Hızır ile İlyas’ın yeryüzünde buluştuğu gün olarak kabul edilir. Hızır, güç durumda kalanların yardımına koşan, uğradığı yerlere bolluk ve rahmet getiren bir figürdür. ‘Kul bunalmayınca Hızır yetişmez’ kelamı, bu anlayışın halk ortasındaki ifadesidir" dedi.
Kutlamalarda klâsik oyunlar ve etkinlikler ilgiyle karşılandı. Yumurta tokuşturma, halat çekme, ip atlama, çuvalla koşu, kaşıkla yumurta taşıma, yakartop, çömlekten mani çekme üzere pek çok oyunla öğrenciler keyifli vakit geçiridi.
Etkinlik, akademisyenler ve öğrencilerin ağır iştirakiyle, sevinçli ve manalı bir atmosferde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.