Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Mayıs, 2015 08:20 tarihinde yayınlandı
0

Pedaldaşlar Derneği Üyeleri Öğrencilerle Buluştu

BARTIN Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği, Şehit Gürdal Çakır Ortaokulu öğrencileriyle buluştu.
Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği, Şehit Gürdal Çakır Ortaokulu’nda okuyan öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere bisiklet kültürü, bisiklet ve doğa birlikteliği, trafikte bisikletin taşıt olarak yeri ve trafik kuralları hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Ümit Bakay, “Derneğimizin bisiklet ile ulaşım, tatil, turizm, tur, festival, gezi, şenlik, yarış gibi faaliyetlerin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamanın yanı sıra Atatürk’ün gösterdiği hedef ve ilkeler doğrultusunda çağdaş yaşama uygun olarak, üyelerin ve sporcuların beden ve ruh sağlığını geliştirecek olanaklar hazırlamak ve onların fizik ve moral eğitimleri ile ilgilenmek, onları derneğin tesis ve faaliyetlerinden yararlandırmak gibi hedef ve ilkeleri bulunmaktadır” dedi.
Bakay, “Katılan ve destek veren tüm pedaldaşlara teşekkür eder, bisiklet sporunun Bartın’da da hak ettiği yere ulaşmasında dernek yönetimi olarak her zaman ortak çalışmalara hazır olduğumuzu bildirmek isteriz” diye konuştu.
Bilgilendirmenin ardından 25 öğrenciyle birlikte 10 kilometrelik bisiklet turu düzenlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin