Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Eylül, 2023 20:12 tarihinde yayınlandı
0

Paul Onuachu, Trabzonspor formasıyla 230 günlük gol hasretini bitirdi

Trabzonspor’un 29 yaşındaki Nijeryalı forveti Paul Onuachu, yeni grubuyla 230 günlük gol hasretine Beşiktaş karşısında son verdi.

Trabzonspor’un transferin son günlerinde İngiltere’nin Southampton FC grubundan kiralık olarak takımına kattığı Paul Onuachu, yeni kadrosuyla gol hasretini bitirdi. 2.01’lik forvet, Trendyol Muhteşem Lig’in 5. haftasında bordo-mavililerin alanında Beşiktaş’ı 3-0 mağlup ettiği müsabakada grubunun birinci golünü kaydeden Onuachu, 230 günlük gol hasretine de Karadeniz takımında son verdi.

Son gollerini 29 Ocak 2023’te Belçika’nın Genk grubunda forma giydiği periyotta RFC Seraing ağlarını 2 sefer sarsarak kaydeden Nijeryalı oyuncu, Southampton FC mesleğinde ise golle tanışamadı. 7 gün evvel geldiği Trabzon’da birinci maçına çıkan Onuachu, yaklaşık 8 aydır süren gol hasretini bitirdi.

Danimarka grubu FC Midtjylland’da çıktığı 179 maçta 74 gol, 23 asistle oynayan başarılı futbolcu, KRC Genk mesleğinde ise 134 karşılaşmada 85 gol, 10 asistlik performans ortaya koymuştu.

İngiltere’de aradığını bulamadı

Danimarka ve Belçika mesleklerinin akabinde İngiltere’de Southampton’a 18 milyon Euro karşılığında transfer olan Onuachu, burada forma giydiği 12 çabada golle tanışamadı. İngiltere macerasının akabinde Trabzonspor’a gelen 29 yaşındaki futbolcu, gol hasretini de dindirmiş oldu.

Trabzonspor’un kule forvetleri

Bordo-mavililerde son 4 yılda forvet sınırında uzun uzunluklu futbolcular, daha uygun performans ortaya koyuyor. 2019-2020 döneminde 1.95 uzunluğundaki Alexander Sörloth, 49 resmi maçta 33 gol kaydetti. Bordo-mavililerin şampiyon olduğu 2021-22 döneminde grubun gol yükünü çeken 1.93’lük Cornelius da 49 karşılaşmada 20 gol kaydetmişti.

2022-23 döneminde ileri uçta vazife alan Umut Bozok ve Gomez ile Trabzonspor, üçüncü bölgede oyuncuların uzunluklarını kısaltmıştı. 1.78’lik Umut Bozok, 41 maçta 10 gol atarken, 1.86’lık Gomez ise 35 müsabakada 7 gol kaydedebildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
IMG 5234
İsmail AKCA Avatarı
İsmail AKCA
29 Mayıs, 2026 17:31 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CHP’de MUTLU SON, AKAY’ı da HARCADILAR

Bayram denildiğinde ilk akla; birlik, beraberlik gelir.

Ama görünen o ki Karabük’teki CHP bayramlaşmasında ne bayram vardı ne de birlik-beraberlik havası…

CHP’de Bayramlaşma değil, Hesaplaşma vardı…

Günlerdir parti içinde kaynayan kazan, bayramın ikinci günü iyice taşmış oldu. Herkesin gözü bir kişiye çevrildi;

Karabük Milletvekili Cevdet Akay’a…

İşin garibi şu…
Ankara’da çıkıp ekonomi konuşurken, bütçe açığını anlatırken, hükümete yüklenirken alkışlanan Akay, iş parti içi meseleye gelince bir anda hedef tahtasına kondu. Dün omuz omuza yürüyenler bugün dönüp oklarını Akay’a çevirdi.

Karabük siyasetini bilen bilir…
Bu şehirde adamı önce sırtına vurup överler, sonra sessiz sessiz ayağının altındaki taşı çekiverirler…

Bayramlaşma programında yaşanan görüntü de tam olarak buydu.

Sanki önceden hazırlanmış bir senaryo vardı.
Bir taraf vitrine çıkarıldı, bir taraf ise eleştiri oklarının hedefinde kaldı.

Özgür Özel’in övgüler dizdiği Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ön plana çıkarılması tesadüf değildi. Verilen fotoğraf da verilen mesaj da çok açıktı. Parti içinde yeni bir denge kuruluyor, eski hesaplar yeniden açılıyor.

Hali hazırda; birkaç gün önce eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel’in çıkıp milletvekilini hedef alan sözleri boşuna değildi. O açıklamalar bugün yaşananların adeta fragmanıymış.

Aslında Karabük CHP’de biz bu senaryoyu 2023 seçimleri öncesinde de seyrettik.

2023 seçimleri öncesinde kimlerin kimlere çelme taktığını, kimlerin birbirinin kuyusunu kazdığını herkes gördü. Şimdi aynı filmin yeni sahnesi oynanıyor.

Ama burada sorulması gereken esas soru şu:

Parti gerçekten iktidarla mı mücadele ediyor, yoksa kendi içinde birbirini mi yiyor?

Çünkü vatandaş pazardaki yangını konuşuyor, emekli geçim derdini konuşuyor, genç işsizliği konuşuyor…

CHP’de ise hâlâ koltuk hesabı, ekip kavgası, adam harcama operasyonu konuşuluyor.

CHP genel merkezinde bugün yaşanan Kılıçdaroğlu – Özel koltuk savaşının yansımasını Karabük CHP fırsat bildi, Cevdet AKAY’ın yukarıdan dayatma ile gönderildiği iddia edenler ve Milletvekilliğini hazmedemeyenler adam yeme operasyonuna başladı.

Başardı mı?

Kesinlikle başardı…

Bugün AKAY’ı HARCADILAR, şimdi sıradaki KİM?