Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Eylül, 2023 20:12 tarihinde yayınlandı
0

Paul Onuachu, Trabzonspor formasıyla 230 günlük gol hasretini bitirdi

Trabzonspor’un 29 yaşındaki Nijeryalı forveti Paul Onuachu, yeni grubuyla 230 günlük gol hasretine Beşiktaş karşısında son verdi.

Trabzonspor’un transferin son günlerinde İngiltere’nin Southampton FC grubundan kiralık olarak takımına kattığı Paul Onuachu, yeni kadrosuyla gol hasretini bitirdi. 2.01’lik forvet, Trendyol Muhteşem Lig’in 5. haftasında bordo-mavililerin alanında Beşiktaş’ı 3-0 mağlup ettiği müsabakada grubunun birinci golünü kaydeden Onuachu, 230 günlük gol hasretine de Karadeniz takımında son verdi.

Son gollerini 29 Ocak 2023’te Belçika’nın Genk grubunda forma giydiği periyotta RFC Seraing ağlarını 2 sefer sarsarak kaydeden Nijeryalı oyuncu, Southampton FC mesleğinde ise golle tanışamadı. 7 gün evvel geldiği Trabzon’da birinci maçına çıkan Onuachu, yaklaşık 8 aydır süren gol hasretini bitirdi.

Danimarka grubu FC Midtjylland’da çıktığı 179 maçta 74 gol, 23 asistle oynayan başarılı futbolcu, KRC Genk mesleğinde ise 134 karşılaşmada 85 gol, 10 asistlik performans ortaya koymuştu.

İngiltere’de aradığını bulamadı

Danimarka ve Belçika mesleklerinin akabinde İngiltere’de Southampton’a 18 milyon Euro karşılığında transfer olan Onuachu, burada forma giydiği 12 çabada golle tanışamadı. İngiltere macerasının akabinde Trabzonspor’a gelen 29 yaşındaki futbolcu, gol hasretini de dindirmiş oldu.

Trabzonspor’un kule forvetleri

Bordo-mavililerde son 4 yılda forvet sınırında uzun uzunluklu futbolcular, daha uygun performans ortaya koyuyor. 2019-2020 döneminde 1.95 uzunluğundaki Alexander Sörloth, 49 resmi maçta 33 gol kaydetti. Bordo-mavililerin şampiyon olduğu 2021-22 döneminde grubun gol yükünü çeken 1.93’lük Cornelius da 49 karşılaşmada 20 gol kaydetmişti.

2022-23 döneminde ileri uçta vazife alan Umut Bozok ve Gomez ile Trabzonspor, üçüncü bölgede oyuncuların uzunluklarını kısaltmıştı. 1.78’lik Umut Bozok, 41 maçta 10 gol atarken, 1.86’lık Gomez ise 35 müsabakada 7 gol kaydedebildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagislar erkenci kirazi vurdu 8ZBr5t7U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağışlar erkenci kirazı vurdu

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle erkenci kirazlar dalında zarar gördü. Üreticiler 2 yıldır üst üste erkenci kirazdan zarar gördüklerini belirtti.

Tokat’ta son aylarda etkili olan yoğun yağışlar, kirazı etkiledi. Kentte taşkın nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kalırken, Büyükyıldız beldesinde yetiştirilen erkenci kirazlar da aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok üreticinin kirazları dalında zarar gördü.

Beldede çiftçilikle uğraşan Alaattin Öncü’ye ait 65 adet erkenci kiraz ağacındaki meyveler, yağmur nedeniyle dalında yarıldı. Bölgede geç hasat edilen kiraz çeşitleri için ise şimdilik risk bulunmadığı öğrenildi.

“Erkenci kirazlar komple yarıldı”

Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayında ürün alamadıklarını belirten üretici Alaattin Öncü, bu yıl da aşırı yağış nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyledi. Bahçesindeki kirazları gösteren Öncü, meyvelerin pazara sunulamayacak hale geldiğini ifade etti.

Öncü, “Bir buçuk aydır yağmur yağıyor. Kirazlarda yenecek durum hiç kalmadı. Gördüğünüz gibi komple yarıldı. Erkenci kiraz umutları bitti. Geçen sene don komple vurdu. Bir gram bile hasat alamadık. Bu sene de erişen kirazları yağmur patlattı, erkenci kiraz yine yok. Arkasından gelen geç kirazlarda şu an bir sorun yok. Ama erkenci kirazlar komple patladı, yarıldı. Satılacak, tezgaha koyulacak kiraz değil” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin