Samsun’da parktaki belediyeye ait çöp kovalarını çalıp araca yükleyerek kaçan 2 seyyar hurdacı, vatandaşın ihbarı üzerin kaçarken yakalandı.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesindeki Batıpark’ta dün akşam meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyyar olarak hurdacılık yapan A.R.K. ve T.Y. parka vatandaşların çöplerini atması için Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından konulan 6 ayrı metal çöp kovasını yanlarında getirdikleri kamyonete yükleyerek çaldı. Parkta bulunan vatandaşlar durumu polise ihbar etti. Polis yaptığı araştırma sonucu A.R.K. ve T.Y.’yi kamyonetle kaçarken Canik ilçesi Belediyeevleri Kavşağı’nda yakaladı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan A.R.K. ve T.Y. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.


Parktaki çöp kovalarını çalan hurdacılar kaçarken yakalandı
Safranbolu Belediye Başkanı Köse’den Karabük’ün il oluşunun 31. yılı mesajı
Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Karabük’ün il statüsü kazanmasının 31. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Köse, yayımladığı yazılı mesajda, Karabük’ün Türkiye’nin sanayileşme hamlesindeki tarihi rolüne ve taşıdığı öneme vurgu yaptı.
Karabük’ü “Emeğin ve Alın Terinin Başkenti” olarak nitelendiren Köse, kentin il oluşunun 31. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirtti.
Köse, mesajında şunları kaydetti:
“Karabük, Türkiye’nin ağır sanayi hamlesine öncülük eden Demir Çelik Fabrikaları ile ülkemizin kalkınmasında tarihi bir rol oynamış; etrafında şekillenen yaşamla modern bir Cumhuriyet kentine dönüşmüştür. Bizler de Dünya Miras Kenti Safranbolu olarak, bu büyük ailenin en kıymetli parçalarından biri olmanın haklı gururunu taşıyoruz. Sanayinin gücü ile tarihin ve kültürün zarafetini harmanlayan bu eşsiz coğrafya, dün olduğu gibi bugün de ülkemize değer katmaya devam etmektedir.”
Cumhuriyet kenti Karabük’ü daha aydınlık yarınlara taşımanın ortak bir sorumluluk olduğunun altını çizen Köse, kentin gelişimine emek veren ve değer katan tüm vatandaşlara sevgi ve saygılarını iletti.

