Reklam
Reklam
parkta arkadasini bicakla agir yaralayan sahis tutuklandi vSYBS1Sw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Aralık, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
0

Parkta arkadaşını bıçakla ağır yaralayan şahıs tutuklandı

Samsun’da parkta tartıştığı arkadaşını bıçakla ağır yaralayan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Karadeniz Mahallesi Muzaffer Başkan Parkı’nda dün meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Salim İ. (40) ile arkadaşı Kadir K. (35) ortasında aldıkları alkolün tesiriyle tartışma çıktı. Arbedeye dönüşen olayda Kadir K., Salim İ.’yi sol koltuk altından bıçakladı. Ağır yaralanan Salim İ., ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Salim İ.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Bıçaklı saldırgan Kadir K. olayın gerçekleştiği parkta polis tarafından gözaltına alındı. İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğünde sorgusu tamamlanan Kadir K., bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye tabir veren Kadir K., hakimlikçe tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta orman yanginina karsi isbasi egitimleri suruyor F6CrGH97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta orman yangınına karşı işbaşı eğitimleri sürüyor

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınlarına karşı hazırlık kapsamında yürütülen Yangın İş Başı Eğitimleri aralıksız devam ediyor.

Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen eğitimler, Orman Bölge Müdürü Halil Oflu riyasetinde ve Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde yürütülüyor.

Eğitimlerin açılışında konuşan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, orman yangınlarıyla mücadelenin önemine dikkat çekerek personelin her an göreve hazır olması gerektiğini vurguladı.

Oflu, “Karşımızdaki düşman acıkmıyor, susamıyor, yorulmuyor ve uyumuyor. Biz de bu nedenle eğitimlerimizi sıklaştırarak bu mücadelede gücümüzü artırıyoruz. Geçtiğimiz yıl yaşanan yangınlardan önemli dersler çıkardık” dedi.

Yangınla mücadelede ekip ruhunun önemine değinen Oflu, “Bireysellik değil ekip çalışması esastır. Her personel ekip arkadaşının eksiğini tamamlayacak, sahada boşluk bırakılmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Eğitimlerde Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ersan Kabakçı ve Zonguldak Orman İşletme Müdürü Suat Ataş tarafından yangına ilk müdahale teknikleri, arazöz ve ekipman kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği, haberleşme sistemleri ve acil durum iletişimi konularında teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

Yetkililer, eğitimlerle personelin yangına hızlı, koordineli ve güvenli müdahale kapasitesinin artırılmasının hedeflendiğini belirterek, Yeşil Vatan’ın korunması için hazırlıkların aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin