Karabük’te park halindeki otomobilde çıkan yangın vatandaş tarafından büyümeden söndürüldü.
Olay, Kayabaşı Mahallesi Ahmet Haşim Caddesi’nde meydana geldi. Park halinde bulunan 78 BM 384 plakalı otomobilin arka kısmından henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Durum fark eden vatandaş ilk müdahaleyi yangın söndürme tüpüyle yaparak alevlerin büyümesini engelledi. O anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi.(İHA)


Park halindeki otomobilde yangın çıktı
Karabük’teki intihar vakalarına ilişkin SP’den açıklama
Karabük’te son günlerde art arda yaşanan intihar vakaları kamuoyunda üzüntüye neden olurken, Saadet Partisi Karabük İl Başkanlığı konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Saadet Partisi Karabük İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybeden vatandaşlar için taziye dilekleri iletilerek, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, yaşanan olayların yalnızca bireysel vakalar olarak değerlendirilmemesi gerektiği vurgulanarak; ekonomik sıkıntılar, işsizlik, aile içi problemler, yalnızlaşma, gençlerin gelecek kaygısı ve manevi değerlerden uzaklaşmanın toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekildi.
İlgili kamu kurumları, yerel yönetimler, eğitim camiası, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerine çağrıda bulunulan açıklamada, özellikle gençler ve risk altındaki bireyler için sosyal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi.
Psikolojik destek hizmetlerinin artırılması, sosyal dayanışmanın güçlendirilmesi ve kalıcı çözüm politikalarının hayata geçirilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, toplumun tüm kesimlerine sorumluluk çağrısı yapıldı.
Saadet Partisi Karabük İl Başkanlığı, insan hayatını merkeze alan her çalışmanın destekçisi olacaklarını belirterek, “Her insan kıymetlidir ve hiçbir vatandaşımız kendisini yalnız hissetmemelidir” ifadelerine yer verdi.

