Bolu’da park halindeki otomobilde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Olay, Aktaş Mahallesi’nde Taşhancılar Caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, park halindeki 23 P 2109 plakalı otomobil motor kısmından alev aldı. Otomobilden duman çıktığını fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, otomobilde çıkan yangını söndürdü. Ekipler tarafından araçta soğutma işlemi yapıldı. Otomobilin motor kısmında maddi hasar meydana geldi.
Türk Sağlık Sen Karabük Şube Sadık Doğdu, Karabük'te 112 İstasyonlarının sayısının artırılmasını istedi.
Daha önce İl Sağlık Müdürlüğüne bu konudaki taleplerini ilettiklerini hatırlatan Başkan Doğdu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"İnsanların sağlık yardımına en muhtaç olduğu anlarda verilen Acil sağlık hizmetlerinde istasyon eksikliği ne yazık ki ilimizde hissedilmeye başlamıştır.
Karabük merkezde 7 Safranbolu'da ilçesinde 3 Acil sağlık istasyonu bulunan diğer İlçelerimizle birlikte Toplam 16 Acil sağlık istasyonu bulunmaktadır. Toplam Acil sağlık istasyonlarımız geçtiğimiz 2024 yılında 42.000 vakaya gitmiş ve 10 Acil Sağlık istasyonumuz da 630 İl dışı sevk vakasına gitmiştir. Bu rakamları 10 istasyona böldüğümüzde ortaya çok ağır bir iş yükü çıkmaktadır.
Türk Sağlık-Sen olarak daha öncede bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve gerekli müracaatımızı yazılı bir şekilde İl Sağlık Müdürlüğü'ne bulunduk.
Bu verilere bakıldığında ise meselenin aciliyeti bir kez daha kendini göstermektedir.
Bölgeler arası uzaklık, zorlu kış şartları gibi coğrafi zorluklarda dikkate alındığında Karabük'e 2 Acil sağlık istasyonu açılması bir zorunluluk haline gelmiştir.
Bu gerçeklik fedakarca hizmet eden 112 çalışanlarımızın hizmet sunumuna hem de hizmeti alan vatandaşlarımıza olumlu katkılar sağlayacaktır.
Bu nedenledir ki İlimiz Kamu ve Sağlık İdaresini bu konuda gereğini yapmak için girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz."