Zonguldak’ta park halindeyken alev alan araçta hasar meydana geldi. Aracın sahibinin 1 ay önce vefat ettiği öğrenildi.
Olay, akşam saatlerinde Alaplı ilçesi Yeni Siteler Mahallesi’nde yaşandı. Park halindeki 67 SH 955 plakalı aracın motor bölümü aniden yanmaya başladı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangını büyümeden söndürdü. Ekipler yangının çıkış sebebini araştırırken, aracın sahibi Ahmet Türkoğlu’nun 1 ay önce vefat ettiği öğrenildi.


Park halindeki araç, sahibi vefat ettikten 1 ay sonra yandı
İzinli Salep üreticilerine hasat denetimi
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde izinli salep üretimi yapan çiftçilere yönelik hasat kontrollerine başladı.
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İsmail Özarslan ile teknik ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, salep üretim alanlarında yerinde incelemeler yapıldı. İlgili mevzuat hükümleri doğrultusunda yürütülen kontrollerde hasat işlemlerinin teknik esaslara uygunluğu, bitki sağlığı durumu ve üreticilerin izin belgelerinde yer alan şartlara uyumları titizlikle incelendi.
Sahada yapılan denetimlerde elde edilen bulgular tutanak altına alınırken, üretimin sürdürülebilirliği ve doğal kaynakların korunmasına yönelik uygulamalar da değerlendirildi.
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, doğal zenginliklerin korunmasına katkı sağlayan ve kurallara uygun üretim gerçekleştiren tüm çiftçilere teşekkür ederek, üreticilere bereketli ve bol kazançlı bir hasat sezonu diledi.

