Çorum’da park halindeki araç, bir haftada iki defa kimliği bilinmeyen şahıslar tarafından kurşunlandı.
Olay, Beytepe 1. Cadde’de meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, O.Y: isimli vatandaşa ilişkin, park halindeki 19 KZ 202 plakalı hafif ticari araç, motosikletle gelen kimliği belgisiz 2 şahıs tarafından kurşunlandı. Şahıslar aracı kurşunladıktan sonra olay yerinden motosikletle kaçtı. Olayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis takımları incelemelerde bulunarak kaçan şahısların yakalanması için çalışma başlattı.
Öte yandan, birebir aracın 21 Aralık’ta da kimliği bilinmeyen kişi ya da şahıslar tarafından park halindeyken kurşunlandığı öğrenildi. Her iki olayda can kaybı ya da yaralanan olmadı.


Park halindeki araç bir haftada iki kez kurşunların hedefi oldu
Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu
Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.
Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.
Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.
İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.
Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

