Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Ağustos, 2023 15:46 tarihinde yayınlandı
0

Paralar Suya Gömüldü!..

Yeşil Mahalle girişinde ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin karşısında bulunan alanda 2017 yılında temeli atılarak yapım çalışmalarına başlanan Tapu Kadastro İl Müdürlüğü binası Müteahhit Firmanın işi bırakmasından sonra atıl duruma düştü.  İnşaat alanında o günden buyana herhangi bir çalışma yapılmış da değil. Ayrıca  inşaatın temelinden çıkan su adeta bir havuz görüntüsünü andırırken, Devletin paralarının nasıl çarçur edildiği gözler önüne serildi.
Geçtiğimiz aylarda gündeme getirdiğimiz  Yeşil Mahalle girişinde ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin karşısında bulunan alanda 2017 yılında temeli atılarak yapım çalışmalarına başlanan Tapu Kadastro İl Müdürlüğü binası Müteahhit Firmanın işi bırakmasından sonra atıl duruma düştü şeklindeki haberimizin ardından geçen sürede bu alanda herhangi bir çalışma yapılmaması tepkilere neden olurken, inşaat alanın temelinden çıkan su ise adeta havuz görüntüsünü andırıyor.

DEVLETİN PARASI İŞTE BÖYLE ÇARÇUR EDİLİYOR

İnşaatın Müteahhit firmanın işi bırakmasından sonra Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne devredildiğini, Genel Müdürlüğün de dosyayı Toplu Konut İdaresine (TOKİ) devrettiğini, TOKİ’nin de çalışmaları ihale aşamasına getirdiğini, ancak 6 Şubat  tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi nedeniyle işin beklemeye alındığını yazmıştık. Ancak gelinen süreçte atıl bir şekilde kalan inşaat alanı ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığı gözlenirken, Devletin parasının nasıl çarçur edildiği de gözler önüne serilmiş oldu.

ZEMİN ETÜDÜ YAPILMADI MI?

Öte yandan binanın temelinden su çıkması  zemin etüdünün yapılıp yapılmadığını gündeme getirirken, “Zemin etüdü yapılsa bile buranın temelinden su çıkacağı belli oldurdu, demek ki burada herhangi bir zemin etüdü çalışması yapılmış değil, ya da yapıldı ve göz ardı edildi ve bile bile inşaata başlanıldı. Bunun sorumluları hakkında gerekenin yapılması lazım” şeklinde görüş beyan ediliyor.

PARALAR SUYA GÖMÜLDÜ

İnşaat alanının mezbelelik halini gören vatandaşlar gazetemize yaptıkları açıklamada, “Karabük’te yapılan her iş ben yaptım oldu mantığı ile yapılıyor. Burası tam şehrin göbeği sayılır bu görüntü Karabük’e hiç yakışmıyor burada ne yapılacaksa bir an önce yapılmalı inşaatın temeli su ile dolu bu vaziyette bir yere inşaat yapılması ne kadar doğru bilemiyoruz ancak  buraya harcanan paralar suya gömülmüş durumda, bu paralar yine bizim cebimizden çıkıyor, İktidar vatandaşa kemer sıkın diyor ama kendilerine gelince böyle bir durum söz konusu olmuyor, paralar bu şekilde bilinçsizce yapılan yatırımlarla çarçur ediliyor” dediler. (Haber Merkezi)

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. selda bağcan

    yuh yuh

Yeni yorumlara kapalı.

motorculardan anitkabire bayrak surusu JnM7Ia11
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Motorculardan Anıtkabir’e “bayrak sürüşü”

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde geleneksel hale gelen bayrak sürüşü etkinliğinde, 83 motosiklet tutkunu Türk bayrağını Samsun’dan Anıtkabir’e taşıdı.

Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonda, Safranbolu’dan teslim alınan Türk bayrağı motosiklet konvoyu eşliğinde anlamlı bir yolculuğa çıkarıldı. Yaklaşık 1100 kilometrelik rotada ilerleyen grup, ilk olarak Milli Mücadele’nin başladığı Samsun’a ulaştı.

Samsun’da Türk bayrağını gururla dalgalandıran motosiklet tutkunları, daha sonra rotalarını başkent Ankara’ya çevirdi. 83 kişiden oluşan grup, Anıtkabir’e ulaşarak anlamlı sürüşü tamamladı.

Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir, her yıl düzenledikleri etkinliği büyük bir gururla gerçekleştirdiklerini belirterek, “Her yıl bu kutsal emaneti taşımaktan ve bu rotayı tamamlamaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. selda bağcan

    yuh yuh

Yeni yorumlara kapalı.