Reklam
Reklam
palamutun izgarasi icin ekim ayini bekleyin qP7KzDDH jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
0

“Palamutun ızgarası için Ekim ayını bekleyin”

Trabzon’da seyyar balıkçılıktan balık restoranı sahipliğine bir başarı öyküsü ortaya koyan Erşan Yılmaz, balıklarla yaptığı çeşitli yemekleri sosyal medyada paylaşmasıyla fenomen oldu. ’Balığı sevdiren adam’ olarak bilinen Bordo-mavi Balık Restoran’ın sahibi Erşan Yılmaz, çektiği balık pişirme videolarıyla kendine has bir akım oluştururken, bu sezon bol miktarda tezgâhlarda yer alan palamutun nasıl pişirileceği konusunda önerilerde bulundu.

Palamudun genelde Ekim ayı ortalarına doğru yağlandığını ve ızgarasının bu dönemlerde daha lezzetli olacağına dikkat çeken Yılmaz, şu sıralar ise en uygun pişirme şeklinin kızartma ve halk arasında “Ekşili” diye tabir edilen buğulaması olduğunu belirtti.

“Ekşili yöremize uygun bir yemek türü”

Palamudun ekşilisinin yöreye en uygun yemek şekli olduğunu kaydeden Yılmaz, “Bu sene palamut önceki yıllara göre daha çok bol çıktı. İnşallah vatandaşlarımız bol bol tüketir fiyat olarak ta ekonomik. Genelde eskiler, ’Palamut ilk çıktığında yağlı olmaz’ diye tabir eder. Genelde kızartması bir süre sonra buğulama sebzeli olarak pişirilmesi öneriyoruz. Ekim aylarının ortalarına doğru palamut devam edip yağlandığı zaman ızgarası çok güzel olur. Belli büyüklüğü ulaştıktan sonra eskilden anne annelerimiz, baba annelerimiz yaptığı tuzlamalar yapılabilir. Ekşili yöremize uygun bir yemek türüdür. Hem ekonomik hem de doyurucu bir yemektir. Bir balık ile birlikte dört kişinin doyabileceği bir yemektir. Sebzeleri kullanarak çok az miktarda baharat, tereyağını harmanlayarak güzel bir yemek ortaya çıkıyor. Biraz da sulu bırakıyoruz ki ekmeği banmak için. Yöremizde çok sevilen bir yemektir. Palamudun gelende kızartmasını çok tercih eden var sebzelisini de. Ancak ekşilisi biraz daha ön planda” diye konuştu.

“Balık yemeyen çok kişiye balığı yedirdik”

Sosyal medyada balık pişirme ve temizleme şekillerini paylayan Yılmaz, “Sosyal medyada genelde sezonlara göre balıkların pişim şekilleri temizleme şekillerini içeren doğal videolar atıyorum. Dolayısıyla fazla sayıda takipçimin olmasına neden oluyor. Aklımıza geldiğince sezonlarda ’Hangi balık nasıl pişirilir nasıl sunulur?’ bu şekilde videolar paylaşıyoruz. Bu zamana kadar balık yemeyen çok kişiye ekip olarak balık yedirdik sevdirdik. Genelde denizden çıktığı gibi taze olarak sunumumuz, kendimize has bir pişirme şeklimiz olduğundan balığı sevdirdik. Yabancılar da geliyor yerli de geliyor şehir dışından çok gelenler de var. Palamut sezon başında kuru olduğu için genelde kızartma öneriyoruz. Kızartmada isteğe göre mısır unu isterseniz sade de kızartabilirsiniz. Belli bir zaman sonra yağlanacağı için bu defa kızartmayı önermiyoruz. Çünkü çok yağlı olduğundan sizi kesebilir. Sebzeli veya açık ateşte pişirme ya da ızgarayı öneriyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
c 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
11 Mayıs, 2026 14:57 tarihinde yayınlandı
0

Briç turnuvası Türkiye’nin dört bir yanından sporcuları ağırladı

Safranbolu Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Briç Federasyonu tarafından düzenlenen “Altın Safran Briç Turnuvası,” Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcuların katılımıyla tamamlandı.

Safranbolu’da ilk kez gerçekleştirilen ve 9-10 Mayıs tarihlerinde Erdoğan Caymaz Yeni Nesil Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen turnuva, yaklaşık 250 sporcuyu bir araya getirdi. Zekâ, strateji ve konsantrasyonun ön plana çıktığı müsabakalarda sporcular, Safranbolu Belediyesinin konuğu olarak iki gün boyunca kıyasıya mücadele etti.

Organizasyonun ilk gününde Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Taner Timar ve Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Esat Murat Molva, turnuva salonunu ziyaret ederek sporcularla bir araya geldi. Safranbolu Briç Kulübü koordinasyonunda ve belediyenin destekleriyle yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen heyet, yarışmacılara başarı dileklerini ileterek organizasyonun heyecanına ortak oldu.

Safranbolu Belediyesinin ev sahipliği yaptığı bu prestijli turnuva, kentin spor turizmine ve sosyal hayatına katkı sağlayan önemli bir organizasyon olarak kayıtlara geçti. Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcuların katılımıyla düzenlenen turnuva, 10 Mayıs akşamı gerçekleştirilen final müsabakalarının ardından sona erdi.

ZekA oyunlarına ilgi duyan çok sayıda vatandaşın da takip ettiği organizasyon, Safranbolu Belediyesinin organizasyon başarısıyla birlikte ödül töreninin ardından tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin