blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Aralık, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Palamut, hamsi, istavrit ve mezgitin ardından bu kez de kefal bereketi yaşanıyor

Karadenizli balıkçılar son 30 yılın en bereketli av dönemini yaşıyor. Döneme palamut bereketli ile başlayan balıkçılar, akabinde hamsi ve istavrit avında bolluk yaşarken, bunu mezgit ve kefal rahmeti izledi.
Faroz Limanına demirleyen teknede ağları kefalle dolu dönen balıkçılar, kefali ağlardan temizlemeye çalışırken, son yılların en bereketli dönemini yaşadıklarını söylediler.
Tekne sahibi Mustafa Yılmaz, bu sene birinci defa bu kadar çok kefal avladıklarını belirterek ağlara takılan kefalin bugüne kadar 2,5 tona yakın olduğunu belirterek “Rize’den Trabzon’a geldik kefale rastladık. Yaklaşık 2-2,5 tona yakın balık aldık. Genelde her sene kefal avlarız lakin bu sene birinci sefer bu kadar çok kefal avladık. Buradaki arkadaşlar sağ olsun bize yardım ederek ağlarımızı balıklardan temizlediler” dedi.
Balıkçılardan Hüseyin Yılmaz ise son 30 yılın en bereketli dönemini yaşadıklarını kaydederek “Karadeniz bu sene balık çeşitliliği bakımından en bereketli dönemi diyebiliriz. Son 30 yılda tahminen de bu türlü palamut görülmemişti. Daha evvelki yıllarda kefal avlamıştık bu sene erken oldu. Bizim için erken olması sürpriz oldu. Genelde kefal Ocak, Şubat aylarında daha çok olur” diye konuştu.
Balıkçılardan İbrahim Usta da kefal tarafından de bol bir dönemi yaşadıklarını kaydederek “Bu dönem Karadeniz, gerek palamut gerekse kefal istikametinden bol. Uzun yılladır bu bölümdeyim daha fazlalarını yakaladık ancak artık ki bayağı bol diyebiliriz” halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

BEUN, THE 2026 Dünya Üniversite Sıralaması’nda yerini korudu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), bilimsel üretim gücü, akademik niteliği ve memleketler arası görünürlüğüyle global alanda muvaffakiyetini sürdürüyor. Dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan "2026 Dünya Üniversite Sıralaması"nda BEUN, geçtiğimiz yıllardaki istikrarlı yükselişini bu yıl da devam ettirerek 1501+ bandındaki yerini korudu.
Bu yıl 115 ülkeden 2.191 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada BEUN; eğitim kalitesi, araştırma ortamı, araştırma tesiri, milletlerarası görünüm ve sanayi kontakları üzere çok boyutlu kriterler doğrultusunda tahlil edildi. Üniversite, Türkiye’deki devlet üniversiteleri ortasında farklı yüzdelik dilimlerde kıymetli muvaffakiyetler elde etti.
BEUN, eğitim alanında 59’uncu, araştırma ortamında 45’inci ve araştırma kalitesindeki 57’nci sıradaki yeri ile akademideki güçlü altyapısı, nitelikli öğretim faaliyetleri, özgün ve tesirli bilimsel çalışmalarıyla öne çıktı. BEUN tıpkı vakitte Memleketler arası görünüm kategorisinde 44’üncü ve sanayi kategorisinde 55’inci sırada yer alarak listedeki muvaffakiyet sırasını korudu.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, bu çok kapsamlı kıymetlendirme sonucunda Türkiye’deki devlet üniversiteleri ortasında çeşitli kategorilerde dikkat cazip muvaffakiyetini sürdürüyor.
"Üniversitemizin memleketler arası görünürlüğünü her geçen gün güçlendiriyoruz"
THE 2026 Dünya Üniversite Sıralaması sonuçları akabinde değerlendirmelerde bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, BEUN’un hem bilimsel çalışmaları ortaya koyuşu hem de milletlerarası tesir seviyesiyle akademik dünyada giderek daha görünür hale geldiğini vurgulayarak şu sözleri lisana getirdi:
"Dünyanın en itibarlı sıralama kuruluşlarından biri olan Times Higher Education’ın 2026 Dünya Üniversite Sıralaması’nda üniversitemizin yerini muvaffakiyetle müdafaası bizler için gurur verici bir gelişmedir. Bu muvaffakiyet, sadece rakamsal bir derece değil; üniversitemizin bilimsel vizyonunun, disiplinler ortası çalışmalarının ve global açılımının somut bir göstergesidir. Akademik takımımızın bilimsel çalışmaları, öğrencilerimizin maksatları ve idari yapımızın takviyesiyle ortaya koyduğumuz bu çaba; amaçlarımıza ne kadar sağlam adımlarla ilerlediğimizin apaçık bir sözüdür. Bu vesileyle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Liderimiz Sayın Prof. Dr. Erol Özvar başta olmak üzere bedelli YÖK ailesine, yükseköğretim sistemimizin memleketler arası görünürlüğünü artırmaya yönelik vizyoner eforları için teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemizin giderek artan başarılarında büyük emeği olan değerli akademik ve idari işçimize de gönülden şükranlarımı sunuyorum."
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, THE 2026 sıralamasında yer alan sayılı üniversitelerden biri olarak global ölçekte bilimsel üretimi desteklemeye, milletlerarası araştırma iş birliklerini güçlendirmeye ve nitelikli eğitim ortamını daima geliştirmeye devam ediyor. BEUN bu bağlamda memleketler arası seviyede tahlil odaklı ve yenilikçi akademik projelerle Türkiye’nin bilimsel geleceğine katkı sunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin