Reklam
Reklam
palamut hamsi istavrit ve mezgitin ardindan bu kez de kefal bereketi yasaniyor DawbOzUH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Aralık, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Palamut, hamsi, istavrit ve mezgitin ardından bu kez de kefal bereketi yaşanıyor

Karadenizli balıkçılar son 30 yılın en bereketli av dönemini yaşıyor. Döneme palamut bereketli ile başlayan balıkçılar, akabinde hamsi ve istavrit avında bolluk yaşarken, bunu mezgit ve kefal rahmeti izledi.

Faroz Limanına demirleyen teknede ağları kefalle dolu dönen balıkçılar, kefali ağlardan temizlemeye çalışırken, son yılların en bereketli dönemini yaşadıklarını söylediler.

Tekne sahibi Mustafa Yılmaz, bu sene birinci kere bu kadar çok kefal avladıklarını belirterek ağlara takılan kefalin bugüne kadar 2,5 tona yakın olduğunu belirterek “Rize’den Trabzon’a geldik kefale rastladık. Yaklaşık 2-2,5 tona yakın balık aldık. Genelde her sene kefal avlarız lakin bu sene birinci defa bu kadar çok kefal avladık. Buradaki arkadaşlar sağ olsun bize yardım ederek ağlarımızı balıklardan temizlediler” dedi.

Balıkçılardan Hüseyin Yılmaz ise son 30 yılın en bereketli dönemini yaşadıklarını kaydederek “Karadeniz bu sene balık çeşitliliği bakımından en bereketli dönemi diyebiliriz. Son 30 yılda tahminen de bu türlü palamut görülmemişti. Daha evvelki yıllarda kefal avlamıştık bu sene erken oldu. Bizim için erken olması sürpriz oldu. Genelde kefal Ocak, Şubat aylarında daha çok olur” diye konuştu.

Balıkçılardan İbrahim Usta da kefal istikametinden de bol bir dönemi yaşadıklarını kaydederek “Bu dönem Karadeniz, gerek palamut gerekse kefal tarafından bol. Uzun yılladır bu kesimdeyim daha fazlalarını yakaladık fakat artık ki bayağı bol diyebiliriz” formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alevlere teslim olan ev kullanilmaz hale geldi vwDlIGDh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mayıs, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde soba parlaması neticesinde alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi.

Olay, Hanönü ilçesine bağlı Akşasu köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasan Özmen’e ait evde sobanın parlaması neticesinde alevlerin sıçradığı evde yangın çıktı. Yangın sırasında evde bulunan vatandaşlar, pencereleri kullanarak dışarı çıktı.

112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilen ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken ev kullanılmaz hale geldi.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin