Karadenizli balıkçılar son 30 yılın en bereketli av dönemini yaşıyor. Döneme palamut bereketli ile başlayan balıkçılar, akabinde hamsi ve istavrit avında bolluk yaşarken, bunu mezgit ve kefal rahmeti izledi.
Faroz Limanına demirleyen teknede ağları kefalle dolu dönen balıkçılar, kefali ağlardan temizlemeye çalışırken, son yılların en bereketli dönemini yaşadıklarını söylediler.
Tekne sahibi Mustafa Yılmaz, bu sene birinci kere bu kadar çok kefal avladıklarını belirterek ağlara takılan kefalin bugüne kadar 2,5 tona yakın olduğunu belirterek “Rize’den Trabzon’a geldik kefale rastladık. Yaklaşık 2-2,5 tona yakın balık aldık. Genelde her sene kefal avlarız lakin bu sene birinci defa bu kadar çok kefal avladık. Buradaki arkadaşlar sağ olsun bize yardım ederek ağlarımızı balıklardan temizlediler” dedi.
Balıkçılardan Hüseyin Yılmaz ise son 30 yılın en bereketli dönemini yaşadıklarını kaydederek “Karadeniz bu sene balık çeşitliliği bakımından en bereketli dönemi diyebiliriz. Son 30 yılda tahminen de bu türlü palamut görülmemişti. Daha evvelki yıllarda kefal avlamıştık bu sene erken oldu. Bizim için erken olması sürpriz oldu. Genelde kefal Ocak, Şubat aylarında daha çok olur” diye konuştu.
Balıkçılardan İbrahim Usta da kefal istikametinden de bol bir dönemi yaşadıklarını kaydederek “Bu dönem Karadeniz, gerek palamut gerekse kefal tarafından bol. Uzun yılladır bu kesimdeyim daha fazlalarını yakaladık fakat artık ki bayağı bol diyebiliriz” formunda konuştu.


99
Palamut, hamsi, istavrit ve mezgitin ardından bu kez de kefal bereketi yaşanıyor
145
Karabük’te otomobil kamyonetle çarpıştı: 1 yaralı
Karabük‘te otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.
Kaza, Köprülü Sokak’ta meydana geldi. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönünden Endüstri Meslek Lisesi yönüne seyreden R.K. idaresindeki 74 BH 846 plakalı otomobil, kavşakta R.A. yönetimindeki 41 HY 710 plakalı kamyonetle çarpıştı. Meydana gelen kazada kamyonette bulunan G.K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. G.K’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

