Palamut bolluğu herkesin yüzünü güldürüyor: Kiloluk palamutlar 70 TL - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Eylül, 2024 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Palamut bolluğu herkesin yüzünü güldürüyor: Kiloluk palamutlar 70 TL

Bu sene Karadeniz’de yaşanan palamut bolluğu hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürüyor.

Geçen yıl hiç olmayan palamut, bu yıl Karadeniz’den fışkırıyor. Yakın zamana kadar 500-600 gramlık palamutların tanesi 50 TL’den satılırken, bugün ise kiloya yakın palamutlar 70 TL’den satışa sunuldu. Vatandaşlar beyaz ve kırmızı ete göre oldukça ucuz olan balığa hücum ederken, balık satıcıları ise yoğun talebe yetişmekte güçlük çekti.

“Durmadan balık satıyoruz”

Sezonun yeni açılması dolayısıyla vatandaşların kapış kapış balık aldığını ifade eden balık satıcısı Onurcan Köse, “Sezon çok iyi başladı. Vatandaşlar yoğun bir şekilde balığa ilgi gösteriyor. Çok kalabalık ve satışlardan dinlenemiyoruz. Görüldüğü gibi kasaplar ve tavukçuların önü bomboş. Balık tezgahlarında ise kalabalık var. Şimdi balıkçıların zamanı. Bu süreçte bol bol balık satıyoruz. Vatandaşlar da fiyatlardan memnun” dedi.

Balıklara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ise balık fiyatlarının şu anda kırmızı et ve tavuk etine göre oldukça uygun olduğunu, bu nedenle balık almayı tercih ettiklerini söylediler.

Samsun’da balıkçı tezgahlarında çinekop kilo 100 TL, istavrit kilo 40 TL, mezgit kilo 50 TL, barbun kilo 60 TL ve kiloluk palamutlar da tanesi 70 TL’den satışa sunuluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kavsaklara estetik kazandirmaya devam ediyor KSctN2Rv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Belediyesi kavşaklara estetik kazandırmaya devam ediyor

Karabük Belediyesi, kent estetiğini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında şehrin önemli ulaşım noktalarından Kardemir Kavşağı’nda çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar çerçevesinde kavşakta kapsamlı peyzaj uygulaması gerçekleştiriliyor. Şehrin giriş noktalarından biri olan bölgede zemin düzenlemeleri, bitkilendirme ve dekoratif taş uygulamalarıyla modern bir görünüm oluşturulması hedefleniyor.

Trafik yoğunluğunun yüksek olduğu alanda yapılan düzenlemelerle hem görsel bütünlüğün sağlanması hem de şehir kimliğine katkı sunulması amaçlanıyor. Orta refüj ve yönlendirme adalarında yürütülen yenileme çalışmalarıyla alanın daha düzenli ve dikkat çekici bir yapıya kavuşması planlanıyor. Kullanılan bitki ve malzemelerin ise uzun ömürlü ve bakım kolaylığı sağlayacak nitelikte olmasına özen gösteriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şehir estetiğini güçlendiren projelere öncelik verdiklerini belirterek, “Karabük’ün her noktasında daha yaşanabilir, daha düzenli ve daha estetik bir şehir oluşturmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kardemir Kavşağı gibi şehrimizin vitrin noktalarında gerçekleştirdiğimiz bu düzenlemelerle vatandaşlarımıza daha güzel bir çevre sunmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kavşağın, kentin girişinde daha düzenli ve estetik bir görünümle vatandaşları karşılaması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin