Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Eylül, 2024 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Palamut bolluğu herkesin yüzünü güldürüyor: Kiloluk palamutlar 70 TL

Bu sene Karadeniz’de yaşanan palamut bolluğu hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürüyor.
Geçen yıl hiç olmayan palamut, bu yıl Karadeniz’den fışkırıyor. Yakın zamana kadar 500-600 gramlık palamutların tanesi 50 TL’den satılırken, bugün ise kiloya yakın palamutlar 70 TL’den satışa sunuldu. Vatandaşlar beyaz ve kırmızı ete göre oldukça ucuz olan balığa hücum ederken, balık satıcıları ise yoğun talebe yetişmekte güçlük çekti.

“Durmadan balık satıyoruz”
Sezonun yeni açılması dolayısıyla vatandaşların kapış kapış balık aldığını ifade eden balık satıcısı Onurcan Köse, “Sezon çok iyi başladı. Vatandaşlar yoğun bir şekilde balığa ilgi gösteriyor. Çok kalabalık ve satışlardan dinlenemiyoruz. Görüldüğü gibi kasaplar ve tavukçuların önü bomboş. Balık tezgahlarında ise kalabalık var. Şimdi balıkçıların zamanı. Bu süreçte bol bol balık satıyoruz. Vatandaşlar da fiyatlardan memnun” dedi.
Balıklara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ise balık fiyatlarının şu anda kırmızı et ve tavuk etine göre oldukça uygun olduğunu, bu nedenle balık almayı tercih ettiklerini söylediler.
Samsun’da balıkçı tezgahlarında çinekop kilo 100 TL, istavrit kilo 40 TL, mezgit kilo 50 TL, barbun kilo 60 TL ve kiloluk palamutlar da tanesi 70 TL’den satışa sunuluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Polisi görünce kaçan motosikletli, kaza yapınca yakalandı

Bartın’da polisi görünce kaçmaya başlayan motosiklet şoförü kaza yaptı. Yaralanan şoförün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye Bartın Köyortası Mahallesi’nde 2-3 motosikletin gürültü yaptığı ihbarı üzerine bölgeye polis takımı yönlendirildi. Polis otosunu gören motosikletli gençler, kaçmaya başladı. 17 yaşındaki H.C.Ç. yönetimindeki 67 ADS 330 plakalı motosiklet, 176. Cadde üzerinde devrildi. Yaralanan gencin yardımına ise polisler yetişti. Şoför, olay yerine çağrılan sıhhat takımının birinci müdahalesinin akabinde Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Sürücü H.C.Ç’nin ehliyeti bulunmadığı belirlenirken, kaza yapan arkadaşına yardım etmek için duran ve ismi öğrenilemeyen 74 ABS 531 plakalı motosikletin şoförünün de ehliyeti olmadığı ve yasal hududun üzerinde alkollü olduğu belirlendi.
Sürücülerden H.C.Ç hakkında isimli süreç başlatılırken, başkasına ise para cezası uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin