Karabük Postası tarafından
26 Ağustos, 2022 12:42 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Özel Vatandaşlara Özel Sosyal Yaşam Merkezi

Özel Gereksinimli Bireylerin Hayat Boyu Öğrenme programlarından yararlanabilmesi için Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili arasında kurumlar arası protokol imzalandı. Uzun yıllardır Karabük İl Müdürlüğü ile beraber Sosyal Yaşam Merkezlerinde yürütülen eğitim faaliyetlerinden artık özel gereksinimli vatandaşlar da yararlanacak. Bu çerçevesinde Karabük Belediyesine ait Üniversite Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi, imzalanan protokolle özel gereksinimli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olarak tefriş edilecek ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim programlarını hazırlayıp yürütecek. İmzalanan protokol ile özel gereksinimli bireylerin hayat boyu öğrenme faaliyetlerinde daha aktif rol alması amaçlanıyor  (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
12 Haziran, 2025 15:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Araç Kundaklama Olayının Şüphelisi Tutuklandı

Karabük Merkez’e bağlı Yeni Mahalle Hürriyet Caddesi üzerinde 11 Haziran 2025 tarihinde meydana gelen ve iki aracın zarar gördüğü yangın olayıyla ilgili yürütülen çalışmalar neticesinde şüpheli kısa sürede yakalandı.

Yangının şüpheli bulunması üzerine Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kapsamlı bir inceleme başlatıldı. Güvenlik kamerası görüntülerinin titizlikle analiz edilmesi ve olay yerinde elde edilen materyallerin değerlendirilmesi sonucunda, yangının kundaklama sonucu meydana geldiği belirlendi.

Yapılan çalışmalar doğrultusunda olayın faili olduğu tespit edilen M.B. isimli şahsın, aracı bilerek ateşe verdiği ortaya çıktı. M.B.’nin daha önce 6 ayrı suç kaydının bulunduğu bildirildi. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla harekete geçen ekipler, şüpheliyi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.B., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.

Haber videosu için tıklayınız!

Bizi sosyal medyadan takip edin