Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Nisan, 2016 14:54 tarihinde yayınlandı
0

“Özel Öğrencilere” Uçurtma Şenliği

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Yüksek Okulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu ve Engelsiz Yaşama Destek Kulübü tarafından Özel Eğitim Kurumlarındaki engellilere yönelik uçurtma şenliği düzenlendi.

Kampüste bulunan stadyumun yanındaki Türk Bayrağı alanında düzenlenen etkinliğe Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Eyüp Altınöz ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tarık Özmen ile Özel Aydın Eğitim Kurumu öğrencileri, Özel Umut Işığı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve Kayabaşı İlkokulu 1’inci sınıf öğrencileri katıldı.

Etkinlikte ilk olarak Özel Aydın Eğitim Kurumu öğrencilerinden oluşan grup mini bir konser verdi. Diğer öğrenciler de müziğe eşlik ederek dans edip eğlendi. Mini konserin hemen sonrasında ise özel öğrenciler için hazırlanan rengarenk uçurtmalar gökyüzü ile buluştu.

Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Eyüp Altınöz etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada; “Üniversite öğrencilerimizin engelli, özel çocuklara yönelik olarak düzenlediği bu etkinlik bir sosyal sorumluluk bilincidir. Öğrencilerimizin böyle bir etkinliği düzenlemeleri bizleri gururlandırdı. Özel çocuklarımızın gözlerindeki mutluluk gerçekten görülmeye değer. Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra da bu bilinci devam ettireceklerine inanıyorum. Bu gibi etkinliklerin geleneksel hale gelmesini diliyorum.” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin