Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Nisan, 2016 14:54 tarihinde yayınlandı
0

“Özel Öğrencilere” Uçurtma Şenliği

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Yüksek Okulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu ve Engelsiz Yaşama Destek Kulübü tarafından Özel Eğitim Kurumlarındaki engellilere yönelik uçurtma şenliği düzenlendi.

Kampüste bulunan stadyumun yanındaki Türk Bayrağı alanında düzenlenen etkinliğe Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Eyüp Altınöz ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tarık Özmen ile Özel Aydın Eğitim Kurumu öğrencileri, Özel Umut Işığı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve Kayabaşı İlkokulu 1’inci sınıf öğrencileri katıldı.

Etkinlikte ilk olarak Özel Aydın Eğitim Kurumu öğrencilerinden oluşan grup mini bir konser verdi. Diğer öğrenciler de müziğe eşlik ederek dans edip eğlendi. Mini konserin hemen sonrasında ise özel öğrenciler için hazırlanan rengarenk uçurtmalar gökyüzü ile buluştu.

Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Eyüp Altınöz etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada; “Üniversite öğrencilerimizin engelli, özel çocuklara yönelik olarak düzenlediği bu etkinlik bir sosyal sorumluluk bilincidir. Öğrencilerimizin böyle bir etkinliği düzenlemeleri bizleri gururlandırdı. Özel çocuklarımızın gözlerindeki mutluluk gerçekten görülmeye değer. Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra da bu bilinci devam ettireceklerine inanıyorum. Bu gibi etkinliklerin geleneksel hale gelmesini diliyorum.” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wwewe
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Mayıs, 2026 10:43 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlenecek

Karabük’te, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında yöresel lezzetlerin tanıtılacağı etkinlik düzenlenecek.

Karabük Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilecek program, 21 Mayıs 2026 tarihinde saat 14.00-16.00 arasında Karabük Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisinde yapılacak. Etkinlikte Karabük’ün ilçelerine özgü yöresel ürünler ve geleneksel tatlar vatandaşların beğenisine sunulacak.

Program kapsamında Bulak Köyü’ne ait etli keşkek, Eflani bandırması, Eskipazar sütlü köy simidi, Yenice ıhlamur balı, Ovacık çullu böreği ve Safranbolu lokumu tanıtılarak ikram edilecek.

Etkinlikte ayrıca Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tolgahan Tabak ile Şef Osman Mahir Balıkçı tarafından safran bitkisine ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirilecek. Lokum kesme etkinliği ile zerde tatlısı sunumu da programda yer alacak.

“Birlikte olmanın en eski dili, aynı sofrada buluşmaktır” mesajıyla düzenlenen etkinlikte, Karabük’ün gastronomi kültürünün tanıtılması ve yöresel değerlerin yaşatılması amaçlanıyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin