Örgün Eğitim dışına çıkan Özel Eğitim öğrencileri İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Karabük Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü tarafından açılan sosyal, kültürel, sportif ve beceri kazandırma kurslarına katılarak öğrenme sürecinin yaşam boyu sürdürülmesi gerektiği gerçeğine örnek oluyorlar.
Halk Eğitimi Merkezi tarafından engelli bireylere yönelik filografı kursuna katılan özel öğrenciler bir taraftan beceri çalışmaları yaparken, diğer yandan da kitap okuma etkinliği ve masa tenisi çalışmalarıyla yaşamlarını anlamlandırmaya ve diğer bireyleri engelin engel olmadığını gösteriyorlar.
İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, özel öğrencileri ziyaret ederek kurs öğretmeni Aysun Eroğlu’ndan yapılan etkinlikler hakkında bilgi aldı.



