Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Ekim, 2021 10:30 tarihinde yayınlandı
0

Özel Öğrenciler Halk Eğitim Kurslarında

Örgün Eğitim dışına çıkan Özel Eğitim öğrencileri İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Karabük Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü tarafından açılan sosyal, kültürel, sportif ve beceri kazandırma kurslarına katılarak öğrenme sürecinin yaşam boyu sürdürülmesi gerektiği gerçeğine örnek oluyorlar.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Genç Ofis Merkezinde Karabük Halk Eğitimi Merkezinin usta öğreticileri Mehtap Çetinkaya ve Gizem Şuhtokoymatoğlu tarafından Ağır Otizmli Öğrenciler  için Dekoratif Ahşap Süsleme Kursu veriliyor.

Kursu ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Şube Müdürü Mehmet Özdemir usta öğreticilerden kursta yapılan etkinlikler hakkında bilgi aldı. Ardından kursa devam eden Özel Öğrenci Emir Kan Karaman’ın yaptığı çalışmaları izleyen İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, öğrenci ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Ziyaret kapsamında genel değerlendirme yapan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Ağır Otizmli Öğrenciler için Dekoratif Ahşap Süsleme Kursunda öğrencilerin; Ahşap Süsleme, Makrome, Kağıt Boncuk Aksesuarı, Hat Sanatı gibi bir çok etkinliği gerçekleştirdiğini  belirterek, kursa katılan özel öğrenciler bir taraftan beceri çalışmaları yaparken diğer yandan da aynı merkezde gerçekleştirdikleri spor etkinlikleriyle hayatın tam içinde durarak diğer bireyleri engelin engel olmadığını göstermekte olduğunu ifade etti. (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasyada koy yolunda heyelan H3OhvVy2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da köy yolunda heyelan

Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin