Özel Öğrenciler Halk Eğitim Kurslarında - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Ekim, 2021 10:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Özel Öğrenciler Halk Eğitim Kurslarında

Örgün Eğitim dışına çıkan Özel Eğitim öğrencileri İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Karabük Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü tarafından açılan sosyal, kültürel, sportif ve beceri kazandırma kurslarına katılarak öğrenme sürecinin yaşam boyu sürdürülmesi gerektiği gerçeğine örnek oluyorlar.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Genç Ofis Merkezinde Karabük Halk Eğitimi Merkezinin usta öğreticileri Mehtap Çetinkaya ve Gizem Şuhtokoymatoğlu tarafından Ağır Otizmli Öğrenciler  için Dekoratif Ahşap Süsleme Kursu veriliyor.

Kursu ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Şube Müdürü Mehmet Özdemir usta öğreticilerden kursta yapılan etkinlikler hakkında bilgi aldı. Ardından kursa devam eden Özel Öğrenci Emir Kan Karaman’ın yaptığı çalışmaları izleyen İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, öğrenci ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Ziyaret kapsamında genel değerlendirme yapan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Ağır Otizmli Öğrenciler için Dekoratif Ahşap Süsleme Kursunda öğrencilerin; Ahşap Süsleme, Makrome, Kağıt Boncuk Aksesuarı, Hat Sanatı gibi bir çok etkinliği gerçekleştirdiğini  belirterek, kursa katılan özel öğrenciler bir taraftan beceri çalışmaları yaparken diğer yandan da aynı merkezde gerçekleştirdikleri spor etkinlikleriyle hayatın tam içinde durarak diğer bireyleri engelin engel olmadığını göstermekte olduğunu ifade etti. (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 17
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 10:41 tarihinde yayınlandı
0
0

Annesinin elinden kurtulup yola fırlayan 3 yaşındaki Aybars servis aracının altında can verdi

Karabük’te annesiyle marketten çıktıktan sonra elinden kurtularak yola fırlayan 3 yaşındaki çocuk, servis aracının çarpması sonucu hayatını kaybetti. Acılı anne ve babanın feryatları ise yürek dağladı.

Kaza, saat 17.00 sıralarında 5000 Evler Mahallesi 33. Cadde’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, öğrenci servisini tamamladıktan sonra evine gitmek üzere yola çıkan ve marketten alışveriş yaptığı öğrenilen Yavuz S. idaresindeki 78 S 0073 plakalı servis aracı, 39. Cadde istikametine seyir halindeyken market çıkışında annesi Halime Pehlivanoğlu ile yürüdüğü sırada elinden kurtularak yola fırlayan 3 yaşındaki Aybars Pehlivanoğlu’na çarptı. Servis aracının altında kalan küçük çocuk olay yerinde hayatını kaybederken, ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası olay yerine gelen baba Hakan Pehlivanoğlu sinir krizleri geçirdi. Babanın ambulans içinde “Aybars’ım yok, Aybars’ımı getirin” diyerek feryat etmesi yürekleri dağladı. Cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından küçük Aybars’ın cenazesi tabuta konularak, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, servis sürücüsü gözaltına alındı

Bizi sosyal medyadan takip edin