Özel Öğrenciler Halk Eğitim Kurslarında - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Ekim, 2021 10:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Özel Öğrenciler Halk Eğitim Kurslarında

Örgün Eğitim dışına çıkan Özel Eğitim öğrencileri İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Karabük Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü tarafından açılan sosyal, kültürel, sportif ve beceri kazandırma kurslarına katılarak öğrenme sürecinin yaşam boyu sürdürülmesi gerektiği gerçeğine örnek oluyorlar.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Genç Ofis Merkezinde Karabük Halk Eğitimi Merkezinin usta öğreticileri Mehtap Çetinkaya ve Gizem Şuhtokoymatoğlu tarafından Ağır Otizmli Öğrenciler  için Dekoratif Ahşap Süsleme Kursu veriliyor.

Kursu ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Şube Müdürü Mehmet Özdemir usta öğreticilerden kursta yapılan etkinlikler hakkında bilgi aldı. Ardından kursa devam eden Özel Öğrenci Emir Kan Karaman’ın yaptığı çalışmaları izleyen İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, öğrenci ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Ziyaret kapsamında genel değerlendirme yapan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Ağır Otizmli Öğrenciler için Dekoratif Ahşap Süsleme Kursunda öğrencilerin; Ahşap Süsleme, Makrome, Kağıt Boncuk Aksesuarı, Hat Sanatı gibi bir çok etkinliği gerçekleştirdiğini  belirterek, kursa katılan özel öğrenciler bir taraftan beceri çalışmaları yaparken diğer yandan da aynı merkezde gerçekleştirdikleri spor etkinlikleriyle hayatın tam içinde durarak diğer bireyleri engelin engel olmadığını göstermekte olduğunu ifade etti. (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
rektor kirisik almanyada karabuklulerle bir araya geldi PlcgvAaC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Kırışık Almanya’da Karabüklülerle bir araya geldi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Almanya’da Karabük-Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek eğitim ve gençlik alanındaki iş birliği imkanlarını değerlendirdi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Fatih Kırışık, Almanya’da faaliyet gösteren Karabük-Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ne gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Dernek Başkanı Yalçın Yirmibeşoğlu, dernek yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi.

Görüşmelerde başta eğitim ve gençlik çalışmaları olmak üzere sivil toplum faaliyetleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarla üniversite arasındaki bağların güçlendirilmesi ve eğitim ile kültür alanında geliştirilebilecek ortak çalışmalar ele alındı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, yurt dışında yaşayan Karabüklülerle kurulan güçlü bağların önemine dikkat çekerek, sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülen iş birliklerinin ortak değerleri pekiştirdiğini ve toplumsal birlikteliği güçlendirdiğini ifade etti.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a; Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Mustafa Polat, Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Murat Bulut, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinden İsa Avcı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Adnan Ucur eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin