Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Ekim, 2021 10:30 tarihinde yayınlandı
0

Özel Öğrenciler Halk Eğitim Kurslarında

Örgün Eğitim dışına çıkan Özel Eğitim öğrencileri İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Karabük Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü tarafından açılan sosyal, kültürel, sportif ve beceri kazandırma kurslarına katılarak öğrenme sürecinin yaşam boyu sürdürülmesi gerektiği gerçeğine örnek oluyorlar.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Genç Ofis Merkezinde Karabük Halk Eğitimi Merkezinin usta öğreticileri Mehtap Çetinkaya ve Gizem Şuhtokoymatoğlu tarafından Ağır Otizmli Öğrenciler  için Dekoratif Ahşap Süsleme Kursu veriliyor.

Kursu ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Şube Müdürü Mehmet Özdemir usta öğreticilerden kursta yapılan etkinlikler hakkında bilgi aldı. Ardından kursa devam eden Özel Öğrenci Emir Kan Karaman’ın yaptığı çalışmaları izleyen İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, öğrenci ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Ziyaret kapsamında genel değerlendirme yapan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Ağır Otizmli Öğrenciler için Dekoratif Ahşap Süsleme Kursunda öğrencilerin; Ahşap Süsleme, Makrome, Kağıt Boncuk Aksesuarı, Hat Sanatı gibi bir çok etkinliği gerçekleştirdiğini  belirterek, kursa katılan özel öğrenciler bir taraftan beceri çalışmaları yaparken diğer yandan da aynı merkezde gerçekleştirdikleri spor etkinlikleriyle hayatın tam içinde durarak diğer bireyleri engelin engel olmadığını göstermekte olduğunu ifade etti. (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin