Özel ihtiyaçlı çocukların Safranova keyfi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ağustos, 2023 20:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Özel ihtiyaçlı çocukların Safranova keyfi

Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki özel ihtiyaçlı çocuklar Lavanta Kokulu Safran Tarlasını gezerek hoş vakit geçirdiler.

Safranbolu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören özel ihtiyaçlı çocuklar, Karabük Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasının proje ortağı olduğu “Lavanta Kokulu Safran Bahçesi’ni gezdi.

Safranbolu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurum Müdürü Kemal Özer daha evvelki ziyaretlerinden çok şad oldukları için tekrar geldiklerini belirterek; “Lavanta Kokulu Safran Bahçesi Projesini kurum olarak geçen hafta ziyaret etmiştik. Özel ihtiyaçlı çocuklarımız ve ailelerimiz, görmüş oldukları ilgiden çok mutlu oldukları için bu hafta bir sefer daha Safranova’yı ziyaret etmek istediler. Biz de çocuklarımızı ve ailelerini tekrar Safranova’ya getirdik ve yeniden çok mutlu kaldık. Çocuklarımız lavanta kokularının ortasında hoşça vakit geçirerek bol bol fotoğraf çekildiler. Kurumumuza ve çocuklarımıza gösterdikleri ilgiden ötürü Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Ekim ayında safranlar çıktığı vakitte tekrar çocuklarla Safranova’yı ziyaret edeceklerini söyleyen Kemal Özer, Safranbolu’ya bu türlü bir proje kazandırdıkları için Karabük Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Untitled 2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
26 Nisan, 2026 14:43 tarihinde yayınlandı
0
0

KESKİNKILIÇ’TAN KARABÜK’E YATIRIM ÇAĞRISI

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Karabük’te Yatırımcılara 301 milyon TL’ye kadar nakdi destek, %50 vergi indirimi, SGK primi desteği ve faiz katkısı gibi önemli avantajlar sağlanacağını söyledi

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Karabük’te yatırım yapmak isteyen girişimcilere yönelik önemli desteklerin hayata geçirileceğini açıkladı. Yeni teşvik sistemi kapsamında yatırımcılara nakdi destekten vergi indirimine, SGK prim desteğinden faiz katkısına kadar birçok avantaj sunulacak.

Milletvekili Keskinkılıç, yaptığı açıklamada Karadeniz Bölgesi’ndeki 18 ilin “Kalkınmada Teşvik” programı ile destekleneceğini belirterek, Karabük’ün de bu kapsamda önemli fırsatlar yakaladığını ifade etti. “Karabük, yıllardır ayağında pranga olan yatırım teşvik sisteminden Yerel Kalkınma Hamlesi ile kurtuldu. Yeni sistemde yatırım yapanlara adeta teşvik yağdıracağız” dedi.

MİLYON TL’YE KADAR NAKDİ DESTEK

Yeni sistemle birlikte yatırımcılara sağlanacak destekler dikkat çekiyor. Buna göre; Yatırım tutarının yüzde 15’i oranında ve 301 milyon TL’ye kadar nakdi hibe desteği verilecek. Yüzde 50 yatırıma katkı oranı ve yüzde 20’ye varan vergi indirimi uygulanacak.  Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği sağlanacak. Yatırım kredileri için faiz veya kâr payı desteği sunulacak. Uygun koşullarda yatırım yeri tahsisi yapılacak. KDV istisnası ve gümrük muafiyeti gibi ek avantajlar sağlanacak.

STRATEJİK SEKTÖRLERE ÖZEL DESTEK

Karabük’ün sanayi ve doğal kaynak potansiyeline dikkat çeken Keskinkılıç, özellikle savunma sanayine yönelik yüksek performanslı çelik ve titanyum alaşımlarının üretimi, mobilya ve katma değerli orman ürünleri ile turizm yatırımlarının öncelikli olarak destekleneceğini vurguladı. Bu kapsamda beş yıldızlı konaklama tesisi yatırımlarının da teşvik edileceğini ifade etti.

“KARABÜK ARTIK ÇOK DAHA CAZİP”

Yatırımcıları Karabük’e davet eden Keskinkılıç, “Karabük artık yatırım yapmak için çok daha cazip bir şehir haline geldi. Yeni Karabük vizyon belgemiz doğrultusunda çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” dedi.

Başvuruların 15 Mayıs’a kadar yapılması gerektiğini hatırlatan Keskinkılıç, tüm yatırımcıları bu fırsatlardan yararlanmaya çağırdı

 

Bizi sosyal medyadan takip edin