Özel bireyler ve Kur’an kursu öğrencileri gönüllerince eğlendi
Karabük’te "Engelliler Haftası" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte özel bireyler ile Kur’an kursu öğrencileri keyifli anlar yaşadı.
100. Yıl Mahallesi Pazaryeri Camii Kuran Kursu görevlileri tarafından avluda Engelliler Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Etkinliğe Safranbolu Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri de davet edildi. Toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek kaynaşmayı ve dayanışmayı artırmayı hedefleyen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Çeşitli müziklerle doyasıya eğlenen çocukları kentte Çılgın Mısırcı olarak bilinen Yasin Yassıçayır ve ekibi de yalnız bırakmadı. Etkinlikte çocuklara, pamuk şeker ve mısır ikramında bulunuldu.
Adalet Bakanı Tunç Hukuk Fakültesi öğrencileri ile buluştu
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzon’da katıldığı açılış ve temel atma programlarının akabinde Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Bakan Tunç’a Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Yılmaz Büyükaydın ve Vehbi Koç ile HSK 1. Daire Başkanı Turan Kuloğlu eşlik etti. Heyeti, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve belediye yetkilileri karşıladı.
Şehirde devam eden projeler ve planlanan yatırımlar hakkında Bakan Tunç’a bilgi veren Lider Ahmet Metin Genç, merkezi hükümetle yürütülen iş birliğinin Trabzon’un gelişiminde değerli bir rol oynadığını vurguladı.
Bakan Tunç da, Türkiye genelinde olduğu üzere Trabzon’da da adalet hizmetlerinin en düzgün formda yürütülmesi için dayanaklarının süreceğini tabir etti. Ziyaretin sonunda Lider Genç, Bakan Tunç’a Trabzon’un kültürel mirasını temsil eden bir ibrik ile Trabzonspor forması armağan etti.
Bakan Tunç daha sonra Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen TBMM Simülasyon Programı’na da katıldı. Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin organize ettiği programda 70 öğrenci; Aile Kurulu, Bütçe Komitesi, Adalet Kurulu ve İçişleri Komitesi oluşturarak kanun tekliflerini tartıştı ve gerçek TBMM ortamını deneyimledi. Öğrencilere hitap eden Bakan Tunç, Parlamenter Sistem ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ortasındaki farklar hakkında bilgi vererek genç hukukçulara tavsiyelerde bulundu.