Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 22:59 tarihinde yayınlandı
0

Özel bireyler ve Kur’an kursu öğrencileri gönüllerince eğlendi

Karabük’te “Engelliler Haftası” dolayısıyla düzenlenen etkinlikte özel bireyler ile Kur’an kursu öğrencileri keyifli anlar yaşadı.

100. Yıl Mahallesi Pazaryeri Camii Kuran Kursu görevlileri tarafından avluda Engelliler Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Etkinliğe Safranbolu Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri de davet edildi.
Toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek kaynaşmayı ve dayanışmayı artırmayı hedefleyen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Çeşitli müziklerle doyasıya eğlenen çocukları kentte Çılgın Mısırcı olarak bilinen Yasin Yassıçayır ve ekibi de yalnız bırakmadı.
Etkinlikte çocuklara, pamuk şeker ve mısır ikramında bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yamac parasutuyle dere yatagina dusen vatandas 5 saatlik calismayla kurtarildi qsMnHudP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Yamaç paraşütüyle dere yatağına düşen vatandaş 5 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Çorum’da havada yamaç paraşütünün dolaşması sonucu dere yatağına çakılan sağlık personeli, jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren çalışmasının ardından bulunarak yaralı kurtarıldı.

Olay, Merkez ilçeye bağlı Çalyayla köyü Koparanceviz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Kösedağ mevkiinden yamaç paraşütüyle havalanan 33 yaşındaki sağlık personeli Radi Aktaş, havada paraşütünün dolaşması sonucu irtifa kaybederek dere yatağına düştü. Kazanın ardından yaralanan paraşütçü, cep telefonuyla kendi konum bilgisini paylaşarak yetkililerden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Paylaşılan konuma doğru harekete geçen ekipler, olumsuz arazi şartları nedeniyle yaklaşık 5 saat süren çalışmanın neticsinde yaralıya ulaştı. Soğuktan korunmak ve donmamak için bazı kıyafetlerini çıkardığı belirlenen Aktaş’a olay yerinde ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Araçların ulaşamadığı sarp ve zorlu dere yatağından sedyeyle çıkarılan Aktaş, kurtarma ekipleri tarafından yaklaşık 1 kilometre taşınarak ambulansa ulaştırıldı. Sağlık ekiplerine teslim edilen sağlık personeli Aktaş, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda kırıklar olduğu belirtilen Aktaş tedavi altına alındı.

Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin