Reklam
Reklam
ozel bireyler bu dis klinigi ile tedavilerine daha cabuk ulasacak
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ekim, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
0

Özel bireyler bu diş kliniği ile tedavilerine daha çabuk ulaşacak

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde yeni açılan Engelli Diş Tedavi Merkezi, doğrudan randevu hizmeti ile hastalara şifa olacak. Diş Hekimi Nilgün Doğangün Geçici, “Engelli bireylerimiz ağız sağlığı hizmetlerine daha kolayca ulaşabilecek” dedi.

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde poliklinikler bölümüne geçtiğimiz aylarda Engelli Diş Tedavi Merkezi açıldı. Açılan yeni klinikle, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yükünü hafifletmek ve çaresini il dışında arayan hastaların maliyetlerini en aza indirmek hedefleniyor. Hastalara doğrudan randevu hizmetiyle Köroğlu Ünitesi, oluşturulan yeni klinikle özel bireylerin ağız sağlığına kavuşmasını sağlayacak.

“Maddi, manevi yönden mağduriyetleri giderilmiş olacak”

Ailelerin maddi ve manevi giderlerinin en aza indirilmesini hedeflediklerini söyleyen Diş Hekimi Nilgün Doğangün Geçici, “Zihinsel, bedensel engelli, yatalak, konuşma sıkıntısı yaşayan, ağız açıklığı problemi yaşayan hastalarımıza ağız sağlığı tedavisi vermek için açılmıştır. Böylece engelli bireylerimiz ağız sağlığı hizmetlerine daha kolayca ulaşabilecek, il dışındaki merkezlere gitmesini önlemiş olacağız. Ailenin il dışına giderek maddi, manevi yönden mağduriyetleri giderilmiş olacak” dedi.

“Güzel bir diş tedavisine kavuşmuş oluyorlar”

Klinikte hangi işlemlerin yapıldığından bahseden Diş Hekimi Geçici, “Yatalak, ağız açıklığı problemi yaşayan hastalarımızda anestezi uzmanlarımızla birlikte diş tedavilerini yapmaktayız. Anestezi ile yapılan bu özel bir tedavi sayesinde hastalar ağrısız, korkusuz ve güzel bir diş tedavisine kavuşmuş oluyorlar. Ayrıca eğer diş kliniğimize müdahale edebildiğimiz hastalarla dolgu, çekim, diş taşı gibi tedavilerini de yapmaktayız” diye konuştu.

Nasıl randevu alınacak

Hastaların nasıl başvurabileceği hakkında bilgilendirme yapan Nilgün Doğangün Geçici, “Köroğlu Devlet Hastanesi’ne doğrudan bize başvurabilirler. Hastalarımız geldiklerinde biz ön muayene ediyoruz. Daha sonra genel sağlık durumları hakkında genel anestezi uzmanlarımızla işbirliği yapıp anestezi uygun olup olmadığı değerlendirildikten sonra tedavi planlaması yapıyoruz. Ameliyathane şartlarında anestezi uzmanımızla birlikte diş taşı, çekim veya dolgu tedavilerini yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan arac hurda yiginina dondu 19 yasindaki surucu agir yaralandi 1WZERriX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.

Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.

Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin