Özcan, "Galericiler sitesinin olmaması şehrin kanayan yarası" - Karabük Haber Postası
ozcan galericiler sitesinin olmamasi sehrin kanayan yarasi 9XXBS1r6 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Özcan, “Galericiler sitesinin olmaması şehrin kanayan yarası”

Zonguldak Oto Galericileri Derneği Başkanı Mustafa Özcan, Zonguldak’ta galericiler sitesinin hayata geçirilmesini beklediklerini belirtti.

Yıllardır devam eden oto galericilerinin yer sorununun çözülmediğini dile getiren Özcan, yeni belediye yönetiminden umutlu olduklarını ifade etti. Özcan, “Zonguldak Oto Galericileri Sitesi’nin yapım işi yeni seçilen Belediye başkanımız ile görüşmeden sonra bir adım daha ileri safhaya geçti. Bildiğiniz üzere 2002 senesinden beri böyle bir sorun var. Türkiye’nin tüm vilayetlerinde yapılan oto galericiler sitesi Zonguldak’ta henüz hayata geçirilemedi. Yeni seçilen belediye başkanımızı ziyaret ettik. Yönetimimizi ağırladı. Elimizde birkaç yer var. Onunla ilgili görüşlerimizi söyledik. Notlarını aldı. Önümüzdeki bir ay içerisinde bu notlar şekillenecek. Ne şekilde olacağı ile ilgili tekrar görüşmelerimizi yapacağız. Belediyenin ve bizim ortaklaşa bir plan çerçevesinde çalışmalara başlayacağımızı zannediyorum. İnşallah Zonguldak’a yakışan sosyal donatıları olan güzel bir alış veriş merkezi olacağı kanaatindeyiz. Bütün esnafımız Zonguldak halkı böyle bir alış veriş merkezini hak etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu heyeti kirsehir ahi evran universitesi ile is birligini degerlendirdi e7S7BKXz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ heyeti Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile iş birliğini değerlendirdi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) heyeti, Rektör Fatih Kırışık öncülüğünde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne (KAEÜ) ziyaret gerçekleştirdi.

İki üniversite arasında akademik iş birliği ve ortak projeler ele alındiği görüşmeye 36 kişilik heyet katıldı.

Ziyaret kapsamında Rektör Fatih Kırışık, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Mustafa Kasım Karahocagil ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Senato Odası’nda iki üniversitenin heyetlerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Kırışık, üniversiteler arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek, kurumların güçlü yönlerini paylaşmasının akademik üretime katkı sağlayacağını ifade etti. Ortak projeler, akademik yayınlar ve patent çalışmalarının artırılmasının hedeflendiğini belirten Kırışık, bu tür temasların iş birliği açısından önemli bir zemin oluşturduğunu kaydetti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Mustafa Kasım Karahocagil ise Karabük Üniversitesine daha önce gerçekleştirdikleri ziyaretin verimli geçtiğini belirterek, bu buluşmanın ikinci adımını hayata geçirmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. Karahocagil, toplantıda birim bazlı uygulamaların ele alınacağını ve üniversiteler adına faydalı çıktılar ortaya konulmasının hedeflendiğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından sunum gerçekleştiren Karabük Üniversitesi Rektörü Fatih Kırışık, üniversiteler arası iş birliğinin güçlenmesiyle birlikte ortak gelişimin mümkün olacağını vurguladı. Kırışık, Türkiye’de ilk 10 üniversite arasına girme hedefi doğrultusunda birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti.

Karabük Üniversitesinde hayata geçirilen yeni yapılanmalar ve organizasyon modellerine de değinen Kırışık, Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin (KAPGEM) bu kapsamda Türkiye’de kurulan ilk yapı olduğunu belirtti. Merkez bünyesinde bilim, eğitim ve Türk dünyası başta olmak üzere farklı alanlarda faaliyet gösteren 33 politika masasının bulunduğu kaydedildi.

Program kapsamında her iki üniversitenin birim yöneticileri, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesindeki akademik ve idari birimleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Görüşmelerde somut iş birliği alanları ele alındı.

Akşam saatlerinde gerçekleştirilen genel değerlendirme toplantısıyla sona eren ziyarete, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile Genel Sekreter Lütfü Köm’ün yanı sıra akademik ve idari birim yöneticileri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin