Reklam
Reklam
66e480519b1fb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 21:07 tarihinde yayınlandı
0

Özbekistan’dan KBÜ’ye ziyaret

Özbekistan Andijan Ekonomi ve İnşaat Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakirov Lutfillo Yuldoshaliyevich ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Tulkinov Iqboljon Makhamad Ugli, Karabük Üniversitesini (KBÜ) ziyaret etti.

KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Prof. Dr. Bakirov ve Araştırma Görevlisi Tulkinov’i makamında ağırladı. Görüşmeye, Cengiz Aytmatov Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Saidbek Boltabayev ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Adnan Uçur da eşlik etti. Görüşmede, iki üniversite arasında öğrenci ve akademik personel değişim programlarının artırılması, ortak araştırma projelerinin geliştirilmesi ve uzun vadeli iş birliklerinin güçlendirilmesi gibi konular ele alındı.

KBÜ Rektör Yardımcısı Karaş, üniversitenin eğitim kalitesi, araştırma imkanları ve uluslararası iş birliği imkanları hakkında bilgi verdi. Yapılan görüşmelerin her iki üniversite için de faydalı olacağını belirterek, akademik bağların güçlendirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Bakirov ise misafirperverliği için Rektör Yardımcısı Karaş’a teşekkür etti.

Görüşmenin ardından, Özbekistanlı akademisyenler Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesini ziyaret etti. Ziyarette Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun, fakültenin akademik ve araştırma faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Gürsoy ise Prof. Dr. Bakirov ve Araştırma Görevlisi Tulkinov’a Mühendislik Fakültesinin laboratuvarları hakkında bilgiler verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
milletvekili sahin en buyuk gucumuz kardesligimiz ve meseleleri suhuletle cozebilme irademizdir bTrrrX4L
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Milletvekili Şahin: “En büyük gücümüz kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademizdir”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti’nin 25 yıllık siyasi başarısının temelinde birlik, beraberlik, tevazu ve vatandaşla kurulan güçlü bağın bulunduğunu söyledi.

Parti teşkilatlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Şahin, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana milletle iç içe bir siyaset anlayışı benimsediğini belirterek, vatandaşlarla kurulan samimi ilişkinin partinin en önemli gücü olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde teşkilatların her zaman vatandaşın yanında olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu 25 yıllık süreç içerisinde halkımızın bize yönelik ortaya koymuş olduğu teveccüh açısından sarsılmaz sırrın şu olduğu kanaatindeyim; vatandaşımıza başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere teşkilatlarımızla birlikte kapımızı sürekli açık tuttuk” dedi.

Hiç kimseye kibirle yaklaşmadıklarını ve tevazu anlayışıyla hareket etmeye gayret ettiklerini belirten Şahin, teşkilat yapısındaki dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Muhalefet partilerinde yaşanan iç tartışmalara da değinen Şahin, “Aramızdaki uhuvveti koruduk. Muhalefetin bugün içerisine düştüğü tabloya baktığımızda, bizim en büyük gücümüzün muhabbetimiz, kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademiz olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti teşkilatlarının en zorlu dönemlerde dahi çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü kaydeden Şahin, il ve ilçe danışma toplantılarının yanı sıra büyükşehirlerde mahalle danışma toplantılarının da düzenli olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Şahin, teşkilatların başarısının temelinde manevi motivasyonun bulunduğunu belirterek, “Sarsılmaz sırrımızın bu manevi motivasyon olduğunu düşünüyorum. Hele hele Karabük’te şimdiye kadar ortaya koyduğumuz başarıların en büyük pay sahibinin de bu anlayış olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin