Özbekistan ile Akademik Köprü’nün ilk durağı KBÜ oldu - Karabük Haber Postası
ozbekistan ile akademik koprunun ilk duragi kbu oldu Qe9nerM8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Özbekistan ile Akademik Köprü’nün ilk durağı KBÜ oldu

Özbekistan Namangan Devlet Pedagoji Enstitüsü birinci yurt dışı akademik iş birliğini Karabük Üniversitesi ile başlattı.

Enstitü, yurt dışındaki üniversitelerle akademik paydaşlık kurma sürecine birinci olarak Karabük Üniversitesi ile başladı.

Özbekistan Cumhuriyeti Namangan Devlet Pedagoji Enstitüsü heyeti, akademik iş birliklerini geliştirmek ve eğitim alanındaki yeni gelişmeleri kıymetlendirmek maksadıyla Karabük Üniversitesini ziyaret etti.

Prof. Dr. Temurbek Ismoilov, Dr. Nodirjon Suyarov ve Dr. Javohir Yuldashev’den oluşan heyet, Karabük Üniversitesi ile eğitim ve araştırma alanlarında ortak projeler geliştirmek ve akademik deneyimleri paylaşmak üzere çeşitli temaslarda bulundu. Bu kapsamda, iki üniversite ortasındaki bilimsel iş birliklerini güçlendirmeye yönelik toplantılar gerçekleştirildi.

Heyet; Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Edebiyat Fakültesi, Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu, Hasan Doğan Spor Bilimleri Fakültesi, Kurumsal Bağlantı Koordinatörlüğü, Araştırma Dayanak Koordinatörlüğü, Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bilgi Süreç Daire Başkanlığı üzere çeşitli akademik ve idari üniteleri ziyaret etti. Görüşmelerde ortak sempozyumlar düzenlenmesi ve akademik iş birliklerinin artırılması hususlarında fikir alışverişinde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ogrencilerin zehirlenmesinin ardindan muhurlenen is yerinden alinan numuneler temiz cikti ctS4nMRA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Öğrencilerin zehirlenmesinin ardından mühürlenen iş yerinden alınan numuneler temiz çıktı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde 9 öğrencinin zehirlenmelerinin ardından tedbir amacıyla mühürlenen dönerci, numunelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmaması üzerine açıldı.

Edinilen bilgiye göre, 26 Mart tarihinde öğle arasına çıkan öğrenciler, bir işletmeden döner ekmek siparişi verdi. Sipariş ettikleri döner ekmeği yedikten bir süre sonra rahatsızlanan 9 öğrenci, mide bulantısı, ishal, kusma, karın ağrısı gibi şikayetleriyle Cide Devlet Hastanesine götürüldü. Hastanede muayeneleri yapılan öğrencilerin gıda zehirlenmesi yaşadığı belirlendi. Öğrencilerin ifadeleri doğrultusunda Cide Kaymakamlığı, Cide İlçe Emniyet Müdürlüğü, Cide İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Cide Belediyesi ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. Döner satışı yapan işletmeden Cide İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince numune alındı. İşletme ise tedbir amacıyla Cide Kaymakamlığı’nın talimatıyla, Cide Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi.

Numunelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamasının ardından iş yerinin mühürü kaldırıldı.

İşletme sahibi Mücahit Hasan Ünlü, “Öğrencilerin rahatsızlanması noktasında bizlerin en başından itibaren içimiz rahattı. Herhangi bir sorun çıkmayacağını biliyorduk. Sonuçların temiz çıkmasıyla birlikte bu durum resmi olarak da kanıtlanmış oldu. Bizler de bugün itibarıylq işletmemizi tekrar açtık” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin