Reklam
Reklam
UNI 1
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
02 Nisan, 2024 15:48 tarihinde yayınlandı
0

Ozan Canyurt’tan Karabük Üniversitesi Açıklaması

İYİ Parti’den 14 Mayıs 2023 Genel seçimlerinde ikinci sıra Karabük  Milletvekili adayı olan ve şu an Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi olan Ozan Canyurt, Karabük Üniversitesinin son günlerde ülke gündemine gelmesi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Karabük Üniversitesinin bugün geldiği durumla ilgili olarak video paylaşımı yapan Canyurt, Üniversiteyi bu hale düşürenlerin peşini bırakmayacağını söyledi.

Canyurt; “Karabük Üniversitesi o günün zor koşullarında yine buranın insanlarının öncülüğünde kurulmuş, Türkiye’ye çok kıymetli, değerli hizmetler veren, öğrenciler yetiştiren bir eğitim öğretim kurumu. Sosyal medya hesaplarında gerçekliği bile kanıtlanmadan yapılan bazı ithamlarla maalesef konu Türkiye’nin gündemine oturdu ve çokta olumsuz bir şekilde oturdu. Ancak biz kendi şehrimizde İl Sağlık Müdürlüğü verilerine baktığımızda ya da kentteki dostlarımızla istişareler yaptığımızda aslında konunun bu kadar toplum sağlığını etkileyecek, bu kadar problemli, sıkıntılı bir durum olmadığını biliyoruz. Ama olay çokta arzu edilmeyen noktalara kadar gelmiş durumda.

Peki, bunu bu kadar popüler yapan ya da insanlar duyduğu zaman buna inandıracak noktaya getiren şey nedir? Maalesef Karabük’te Karabük Üniversitesi’nin 45 bin mevcut öğrencisi bulunurken, bunların 13 bin civarında olan kısmı yabancı uyruklu. Kendi şahsım adına dünyanın her yerinde doğmuş bir birey çok değerli. Her şeyden bağımsız olarak Afrika’dan, başka ülkelerden buraya gelmiş insanların şahısları ile alakalı bir sorunum yok. Ancak bu şehrin demografik yapısını bozacak, kültürünü olumsuz etkileyecek, gençlere kötü örnek olacak her türlü olumsuzluğa karşıyım. Bugün 3’te 1’i yabancılardan oluşan Türkiye’nin başka hiçbir üniversitesi yok. Bu öğrenciler buraya hangi koşullarda geldi? Buradan eski Rektör Refik Polat’a sormak istiyorum. Şu anda neredesin, ne yapıyorsun? Zamanında çekip bıraktığın el bombası bugün patladı ve bizleri zan altında bıraktı, Karabüklüleri de mutsuz etti. O onurlu ve emekçi ‘KARABÜK’ ismini tüm Türkiye’de bir espri konusu haline getirdi. Yaptıklarından mutlu musun? Bu kadar öğrenci buraya hangi koşullarda geldi? Denklikleri, diplomaları, sınavları var mıydı? Bunlar hangi bedellerle buraya alındı? Bu soruların cevabını vereceksin. Ve hem bu dünyada hem öbür dünyada iki elim yakanda olacak.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide ureticilere yuzde 75 hibe destekli fidan dagitildi QyxX4qhA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.

Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi

Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.

2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla

Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin