Reklam
Reklam
UNI 1
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
02 Nisan, 2024 15:48 tarihinde yayınlandı
0

Ozan Canyurt’tan Karabük Üniversitesi Açıklaması

İYİ Parti’den 14 Mayıs 2023 Genel seçimlerinde ikinci sıra Karabük  Milletvekili adayı olan ve şu an Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi olan Ozan Canyurt, Karabük Üniversitesinin son günlerde ülke gündemine gelmesi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Karabük Üniversitesinin bugün geldiği durumla ilgili olarak video paylaşımı yapan Canyurt, Üniversiteyi bu hale düşürenlerin peşini bırakmayacağını söyledi.

Canyurt; “Karabük Üniversitesi o günün zor koşullarında yine buranın insanlarının öncülüğünde kurulmuş, Türkiye’ye çok kıymetli, değerli hizmetler veren, öğrenciler yetiştiren bir eğitim öğretim kurumu. Sosyal medya hesaplarında gerçekliği bile kanıtlanmadan yapılan bazı ithamlarla maalesef konu Türkiye’nin gündemine oturdu ve çokta olumsuz bir şekilde oturdu. Ancak biz kendi şehrimizde İl Sağlık Müdürlüğü verilerine baktığımızda ya da kentteki dostlarımızla istişareler yaptığımızda aslında konunun bu kadar toplum sağlığını etkileyecek, bu kadar problemli, sıkıntılı bir durum olmadığını biliyoruz. Ama olay çokta arzu edilmeyen noktalara kadar gelmiş durumda.

Peki, bunu bu kadar popüler yapan ya da insanlar duyduğu zaman buna inandıracak noktaya getiren şey nedir? Maalesef Karabük’te Karabük Üniversitesi’nin 45 bin mevcut öğrencisi bulunurken, bunların 13 bin civarında olan kısmı yabancı uyruklu. Kendi şahsım adına dünyanın her yerinde doğmuş bir birey çok değerli. Her şeyden bağımsız olarak Afrika’dan, başka ülkelerden buraya gelmiş insanların şahısları ile alakalı bir sorunum yok. Ancak bu şehrin demografik yapısını bozacak, kültürünü olumsuz etkileyecek, gençlere kötü örnek olacak her türlü olumsuzluğa karşıyım. Bugün 3’te 1’i yabancılardan oluşan Türkiye’nin başka hiçbir üniversitesi yok. Bu öğrenciler buraya hangi koşullarda geldi? Buradan eski Rektör Refik Polat’a sormak istiyorum. Şu anda neredesin, ne yapıyorsun? Zamanında çekip bıraktığın el bombası bugün patladı ve bizleri zan altında bıraktı, Karabüklüleri de mutsuz etti. O onurlu ve emekçi ‘KARABÜK’ ismini tüm Türkiye’de bir espri konusu haline getirdi. Yaptıklarından mutlu musun? Bu kadar öğrenci buraya hangi koşullarda geldi? Denklikleri, diplomaları, sınavları var mıydı? Bunlar hangi bedellerle buraya alındı? Bu soruların cevabını vereceksin. Ve hem bu dünyada hem öbür dünyada iki elim yakanda olacak.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan genc marjinal bir grup trabzon turizmini trabzona gelen turistleri yargilamak istiyor 9Zhfgdfk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Başkan Genç: “Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığı iddialarına ilişkin, “Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz” dedi.

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de havaların ısınmasıyla birlikte turizm hareketliliği başladı. Trabzon Valisi Tahir Şahin ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç beraberindekilerle birlikte Uzungöl’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısından konuşan Başkan Genç, Uzungöl’ün dünyanın nadide doğal güzelliği olan bölgelerinden bir tanesi olduğunu dikkat çekerek, “Trabzon’unumuzun son yıllarda gelişen trendi turizm. Dolayısıyla bütün destinasyonlarımızda olduğu gibi Uzungöl’ümüzde gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamak adına en güvenli turizm alanlarından bir tanesiyiz. Bunun için mutluyuz. Turist güvenli yeri ziyaret etmek ister. Yeni sezonumuz hayırlı olsun” diye konuştu.

Vali Şahin: “Turist sayısından geçmiş yıllara göre artış var”

Trabzon Valisi Tahir Şahin ise, turizm sayısında artış yaşandığını belirterek, “Geçen yılın ilk 5 ayına göre 2026 yılının ilk 5 ayında yerli ve yabancı toplam turistte yüzde 27 oranında geçmiş yıllara göre bir artış var. Şehrimizin her alanda gelişmesi için kurumlar koordineli bir şekilde çalışmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“Dikkate ve kale almıyoruz”

Son günlerde sosyal medya hesaplarındaki Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığına iddialarına dair soru üzerine Başkan Genç, “Biz bunların çok gündeme gelmesini arzu etmiyoruz. Dikkate ve kale almıyoruz. Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor. Üzüntü duyuyoruz. Git gide artan bir trendimiz var. Geçen yıl Trabzon’a 1 milyon 447 bin turist geldi. Ama Uzungöl’e 2,5-3 milyon yerli turistle gelen ziyaretçimiz var. Bunu araç sayısı ile beraber ölçümleyebiliyoruz. Buraya gelen turistin ister İngiliz olsun, ister Suudi Arabistan’dan gelen ister Kafkasya’dan gelsin. Burası dünyanın bütün ülkeleri tarafından cazip bir şehir. Geçen sene 188 ülke vatandaşının girdiği bir şehirden bahsediyoruz. Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz. Bunun tespitlerini yaptık. Devletimiz bu konuda bize yardımcı oluyor. Onlarla beraber buraya gelen turistlerin dini ve milliyeti ile beraber Trabzon’u ve Trabzon insanını yargılamaya kalkıyorlar. Artık onlara cevap bile vermeyeceğiz. Buraya gelen herkes yapılan bu yorumların farkında. Onlar esasında sadece bir şehri karalamakla değil ülkeye ihanet eden bir gruptur. Gelen turistimiz nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun başımız gözümüz üstüne. En iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamakla uğraşıyoruz. Savaşa rağmen trendimiz artıyor. Mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin