Reklam
Reklam
UNI 1
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
02 Nisan, 2024 15:48 tarihinde yayınlandı
0

Ozan Canyurt’tan Karabük Üniversitesi Açıklaması

İYİ Parti’den 14 Mayıs 2023 Genel seçimlerinde ikinci sıra Karabük  Milletvekili adayı olan ve şu an Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi olan Ozan Canyurt, Karabük Üniversitesinin son günlerde ülke gündemine gelmesi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Karabük Üniversitesinin bugün geldiği durumla ilgili olarak video paylaşımı yapan Canyurt, Üniversiteyi bu hale düşürenlerin peşini bırakmayacağını söyledi.

Canyurt; “Karabük Üniversitesi o günün zor koşullarında yine buranın insanlarının öncülüğünde kurulmuş, Türkiye’ye çok kıymetli, değerli hizmetler veren, öğrenciler yetiştiren bir eğitim öğretim kurumu. Sosyal medya hesaplarında gerçekliği bile kanıtlanmadan yapılan bazı ithamlarla maalesef konu Türkiye’nin gündemine oturdu ve çokta olumsuz bir şekilde oturdu. Ancak biz kendi şehrimizde İl Sağlık Müdürlüğü verilerine baktığımızda ya da kentteki dostlarımızla istişareler yaptığımızda aslında konunun bu kadar toplum sağlığını etkileyecek, bu kadar problemli, sıkıntılı bir durum olmadığını biliyoruz. Ama olay çokta arzu edilmeyen noktalara kadar gelmiş durumda.

Peki, bunu bu kadar popüler yapan ya da insanlar duyduğu zaman buna inandıracak noktaya getiren şey nedir? Maalesef Karabük’te Karabük Üniversitesi’nin 45 bin mevcut öğrencisi bulunurken, bunların 13 bin civarında olan kısmı yabancı uyruklu. Kendi şahsım adına dünyanın her yerinde doğmuş bir birey çok değerli. Her şeyden bağımsız olarak Afrika’dan, başka ülkelerden buraya gelmiş insanların şahısları ile alakalı bir sorunum yok. Ancak bu şehrin demografik yapısını bozacak, kültürünü olumsuz etkileyecek, gençlere kötü örnek olacak her türlü olumsuzluğa karşıyım. Bugün 3’te 1’i yabancılardan oluşan Türkiye’nin başka hiçbir üniversitesi yok. Bu öğrenciler buraya hangi koşullarda geldi? Buradan eski Rektör Refik Polat’a sormak istiyorum. Şu anda neredesin, ne yapıyorsun? Zamanında çekip bıraktığın el bombası bugün patladı ve bizleri zan altında bıraktı, Karabüklüleri de mutsuz etti. O onurlu ve emekçi ‘KARABÜK’ ismini tüm Türkiye’de bir espri konusu haline getirdi. Yaptıklarından mutlu musun? Bu kadar öğrenci buraya hangi koşullarda geldi? Denklikleri, diplomaları, sınavları var mıydı? Bunlar hangi bedellerle buraya alındı? Bu soruların cevabını vereceksin. Ve hem bu dünyada hem öbür dünyada iki elim yakanda olacak.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin