Ozan Canyurt'tan Karabük Üniversitesi Açıklaması - Karabük Haber Postası
UNI 1
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
02 Nisan, 2024 15:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Ozan Canyurt’tan Karabük Üniversitesi Açıklaması

İYİ Parti’den 14 Mayıs 2023 Genel seçimlerinde ikinci sıra Karabük  Milletvekili adayı olan ve şu an Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi olan Ozan Canyurt, Karabük Üniversitesinin son günlerde ülke gündemine gelmesi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Karabük Üniversitesinin bugün geldiği durumla ilgili olarak video paylaşımı yapan Canyurt, Üniversiteyi bu hale düşürenlerin peşini bırakmayacağını söyledi.

Canyurt; “Karabük Üniversitesi o günün zor koşullarında yine buranın insanlarının öncülüğünde kurulmuş, Türkiye’ye çok kıymetli, değerli hizmetler veren, öğrenciler yetiştiren bir eğitim öğretim kurumu. Sosyal medya hesaplarında gerçekliği bile kanıtlanmadan yapılan bazı ithamlarla maalesef konu Türkiye’nin gündemine oturdu ve çokta olumsuz bir şekilde oturdu. Ancak biz kendi şehrimizde İl Sağlık Müdürlüğü verilerine baktığımızda ya da kentteki dostlarımızla istişareler yaptığımızda aslında konunun bu kadar toplum sağlığını etkileyecek, bu kadar problemli, sıkıntılı bir durum olmadığını biliyoruz. Ama olay çokta arzu edilmeyen noktalara kadar gelmiş durumda.

Peki, bunu bu kadar popüler yapan ya da insanlar duyduğu zaman buna inandıracak noktaya getiren şey nedir? Maalesef Karabük’te Karabük Üniversitesi’nin 45 bin mevcut öğrencisi bulunurken, bunların 13 bin civarında olan kısmı yabancı uyruklu. Kendi şahsım adına dünyanın her yerinde doğmuş bir birey çok değerli. Her şeyden bağımsız olarak Afrika’dan, başka ülkelerden buraya gelmiş insanların şahısları ile alakalı bir sorunum yok. Ancak bu şehrin demografik yapısını bozacak, kültürünü olumsuz etkileyecek, gençlere kötü örnek olacak her türlü olumsuzluğa karşıyım. Bugün 3’te 1’i yabancılardan oluşan Türkiye’nin başka hiçbir üniversitesi yok. Bu öğrenciler buraya hangi koşullarda geldi? Buradan eski Rektör Refik Polat’a sormak istiyorum. Şu anda neredesin, ne yapıyorsun? Zamanında çekip bıraktığın el bombası bugün patladı ve bizleri zan altında bıraktı, Karabüklüleri de mutsuz etti. O onurlu ve emekçi ‘KARABÜK’ ismini tüm Türkiye’de bir espri konusu haline getirdi. Yaptıklarından mutlu musun? Bu kadar öğrenci buraya hangi koşullarda geldi? Denklikleri, diplomaları, sınavları var mıydı? Bunlar hangi bedellerle buraya alındı? Bu soruların cevabını vereceksin. Ve hem bu dünyada hem öbür dünyada iki elim yakanda olacak.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
bilincli nesiller bagimsiz gelecek egitimleri togu genelinde yayginlasiyor wtfPlCaI
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

’Bilinçli nesiller, bağımsız gelecek’ eğitimleri TOGÜ genelinde yaygınlaşıyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesince hayata geçirilen, ’Bilinçli nesiller bağımsız gelecek’ projesi kapsamında yaklaşık 34 bin öğrenciye ulaşılması hedeflenerek bağımlılıkla mücadele eğitimleri üniversitenin tüm birimlerinde sürdürülüyor.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ve Yeşilay iş birliğiyle yürütülen, ‘Bilinçli nesiller, bağımsız gelecek’ projesi kapsamında eğitim faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Öğrencilerin bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlendirilmesini amaçlayan program, üniversitenin farklı akademik birimlerinde geniş katılımla gerçekleştiriliyor. Proje çerçevesinde son olarak Niksar ve Reşadiye ilçelerinde bulunan akademik birimler ile Tıp Fakültesi’nde eğitimler düzenlendi. Daha önce Turhal ve Zile ilçelerinde gerçekleştirilen etkinliklerle önemli bir öğrenci kitlesine ulaşılmıştı. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde, bağımlılık türleri, bağımlılıkla mücadele yöntemleri ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları gibi konular ele alınıyor. Öğrencilerin farkındalık düzeyini artırmayı hedefleyen program, interaktif içerikleriyle de dikkat çekiyor. Proje ile birlikte TOGÜ’nün tüm akademik birimlerinde eğitimler sürdürülecek ve yaklaşık 34 bin öğrencinin tamamına eğitim verilecek. Bu kapsamlı eğitim hamlesiyle, gençlerin bilinçli ve sağlıklı bir geleceğe hazırlanması amaçlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin