Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Haziran, 2014 14:46 tarihinde yayınlandı
0

Ozan Ahmet Taşkın yine Karabük’ün Yüz Akı Oldu

Karabük’ün yetiştirdiği Ozanlardan Ahmet Taşkın katıldığı her yarışmada Karabük’ün gururu olmaya devam ediyor.  1998 Yılında Erzurum’da düzenlenen Yarışmada “BAYRAĞIM” Destanıyla Türkiye birincisi olan,  Kars Uluslar arası Aşıklar Bayramında “CUMHURİYET’in Gençliği”  adlı eseriyle Türkiye birincisi olan, yine 2007 ve 2008 yılları arasında yapılan Kars konulu Şiir yarışmalarında iki defa ikincili ödülüne layık görülen Ozan Ahmet Taşkın son olarak   Adana Çukurova Edebiyatçılar Derneği’nin Türkiye genelinde düzenlediği Anneler Günü konulu şiir yarışmasına katılarak üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Adana Seyhan Kültür Sarayı Mehmet Akif Ersoy Salonunda yapılan  ödül törenine çok sayıda Bürokrat ve vatandaş katılırken, Ozan Ahmet taşkın “Sevdalara Giden Yoldur Anneler” Şiiri büyük beğeni kazandı. Ayrıca Ozan Ahmet Taşkın seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle gelen konuklara müzik ziyafeti sundu.  Yarışma sonrası Ozan Ahmet Taşkın’ın üçüncülük plaketini Adana Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt verdi.

Karabük’ü bundan sonra da her platformda başarı ile temsil etmeye devam edeceğini ifade eden Ozan Ahmet Taşkın,  katıldığı tüm yarışmalarda halkın kendisine yoğun ilgi gösterdiğini, ancak bu ilginin Karabük’te gösterilmemesinden dert yandı.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
ciftcinin taskin nobeti arazisindeki bitkiler yesilirmaktan sizan suyun altinda kaldi W4Mwq5KQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Çiftçinin taşkın nöbeti: Arazisindeki bitkiler Yeşilırmak’tan sızan suyun altında kaldı

Amasya’da bir çiftçinin arazisindeki bitkiler yağışlar sonucu çoğalan Yeşilırmak Nehri’nden sızan suyun altında kaldı. 6 dönüm arazisindeki seraya diktiği domates ve marul fideleri 3 gündür suyun içinde kalan çiftçi Halil Topal, taşkın nöbeti tutup tahliye etmeye çalışırken ürünlerinin çürüyeceği endişesiyle kara kara düşünüyor.

Bölgede son günlerde yağışların etkisiyle su seviyesi çoğalan Yeşilırmak Nehri, kıyısından geçtiği sebze üssü Aksalur köyünde çiftçilerin endişeli bekleyişine yol açtı. Nehir kıyısında arazisi bulunan çiftçiler muhtemel taşkın riskine karşı yapılan uyarılar sonrası tedbirlerini artırdı. Derelerde birikerek seraları tehdit eden sular pompalarla tahliye edilmeye çalışıldı.

“Diktiğim domatesler kötü olursa ben ne yapacağım?”

6 dönümlük arazisindeki seraya diktiği domates ve marul fideleri 3 gündür nehir yatağından toprak setin altına sızan suyun içinde kalan çiftçi Halil Topal, taşkın nöbeti tuttuğu suyu tahliye etmeye çalıştı. Ürünlerinin çürümesi endişesiyle kara kara düşünen evli ve 3 çocuk babası Topal, “6 dönümlük arazimdeki suyu pompalarla tahliye etmeye çalışıyorum. Eğer diktiğim bu domatesler hastalıktan, sudan etkilenip kötü olursa ben ne yapacağım? Çok endişeleniyorum” dedi.

Pompalar için yakıt desteği sağlandı

Arazisine sürekli sızan suyu motopomplarla boşaltmaya çalışan Topal’ı ziyaret eden Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, pompaların ihtiyacı olan yakıt için destek sağlattı. Çiftçinin arazisinde Amasya Valisi Önder Bakan da inceleme yaptı.

Son iki yıldır ildeki kuraklığın ve zirai don felaketinin etkilerini yaşadıklarını hatırlatan Ziraat Odası Başkanı Cebeci, “Ekipler taşkına karşı bölgede teyakkuzda. Yeşilırmak’ı uzun yıllardır böyle coşkulu görmemiştik. Son iki yıldır kuraklıkla çok büyük mücadeleler verdik, kayıplar yaşadık. İnşallah bu senenin bereketli olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

3 gün sonra salatalık hasadı başlıyor

Sebze üssü köyde yılın ilk ürünü olarak 3 gün sonra salatalık hasadına başlayacaklarına değinen çiftçi Fehmi Sığırcı da, taşkın riskin karşı gece gündüz seraların başında durarak pompalarla su tahliyesi yaptıklarını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin