blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Haziran, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Öz Sağlık-İş Karabük Şube Başkanı Ekemen: “Kamu işçisinin iradesi dikkate alınmalı”

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Damla Yılmaz Ekemen, Kamu Çerçeve Protokolü sürecine ait yaptığı açıklamada, TÜHİS tarafından sunulan teklifin işçilerin beklentilerini karşılamadığını belirterek, sürecin bir an evvel sonuçlandırılması davetinde bulundu.
Karabük’te basın mensuplarına açıklama yapan Ekemen, HAK-İŞ’li işçilerin aylar süren Kamu Çerçeve Protokolü görüşmelerini umutla ve sabırla takip ettiklerini söyledi.
Ekemen, yürütülen müzakerelerde emekçilerin yevmiyeler ortasındaki farklılıkların giderilmesi, taban fiyatın bin 800 TL’ye çıkarılması, kıdem artırımının fiyata eklenmesi ve birinci yılın birinci altı ayı için yüzde 50 oranında artırım yapılmasının temel talepleri olduğunu belirtti.
Ancak TÜHİS tarafından sunulan yüzde 16’lık artırım teklifinin beklentilerin çok altında kaldığını vurgulayan Ekemen, "İlk beş ayda gerçekleşen enflasyon oranı yüzde 15’e ulaşmışken, sunulan teklif daha cebimize girmeden erimiş durumda. Bu teklif, bizlerin geçim gayretini ve ekonomik kurallarını yansıtmıyor" tabirlerini kullandı.
HAK-İŞ olarak bu teklifi mevcut haliyle müzakereye uygun bulmadıklarını belirten Ekemen, hükümet yetkililerinin ülkede ekonomik büyüme ve üretim artışına dair açıklamalarına karşın, işçilerin bu olumlu tabloyu kendi hayatlarında gereğince hissedemediklerini aktardı.
Ekemen, "Bizler yalnızca adil bir fiyat, insanca hayat ve büyümeden hak ettiğimiz hissesi talep ediyoruz. Sunulacak yeni teklifin geçim kurallarını gözeten, adil ve kapsayıcı olması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
Sürecin bir an evvel tamamlanmasını istediklerini vurgulayan Ekemen, şöyle devam etti:
"Bu süreç daha fazla uzamamalı. Kamu personelinin iradesi dikkate alınmalı. HAK-İŞ olarak her vakit uzlaşıdan ve müzakereden yanayız lakin taleplerimiz karşılanmazsa, demokratik haklarımızı kullanmaktan da geri durmayacağız"

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Aralık, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Thomas Reis: “Muasaba antrenmana gelmedi, son haftalarda olanlar saygısızcaydı”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, adı Fenerbahçe ile anılan Anthony Musaba’nın sabah antrenmanına katılmadığını ve son dönemde hem kalp olarak hem de kafasının Samsunspor’da olmadığından performansının düştüğünü söyledi.
Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk hafta maçında Eyüpspor’u konuk eden Samsunspor, müsabakadan 2-1 galip ayrıldı. Maç sonu basın toplantısında açıklamalarda bulunan Thomas Reis, "Burada oturmak bugün kolay çünkü galip geldik. 8 maçtan sonra galip geldiğimiz için burada daha kolay oturuyoruz. Yılı galibiyetle bitirdik. Bugün en iyi performansımızı gösteremedik. Özgüven açısından galibiyetle ayrılmak çok önemliydi" dedi.

"Muasaba antrenmana gelmedi, bu saygısızcaydı"
Transfer konusundaki sorulara da cevap veren Reis, Musaba’nın Fenerbahçe ile adı geçtikten sonraki tavırları nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını belirterek, "Fenerbahçe’nin Musaba ile ilgilendiği haberlerini okumuştum. Bu işin doğasında bunlar var. Eğer sözleşmenizde serbest kalma opsiyonunuz varsa bunu kullanma hakkına sahipsiniz. Ama son haftalarda olanlar açıkçası beni bir hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. Eğer bir futbolcu hem kafa olarak hem kalbiyle burada değilse doğal olarak performansı aşağıya doğru gidiyor ki son haftalarda gözlemlediğimizde açıkçası buydu. Bugün kendisiyle bir toplantı yaptım ve kendisine burada kalıp kalmayacağını sordum. Ben hoca olarak da bunu bilmek zorundayım. Eğer bizimle kalmayacaksan doğru bir şekilde açık yüreklilikle bunu bana söylemesini isterim. Çünkü aksi takdirde yeni bir transfer yapmamız gerekiyor diye kendisine belirttim. Kendisi ise bugün takımla olmamasının daha iyi olacağını söyledi. Tabii bugün kadroda olmadığı için kendisine sabah saatlerinde bir antrenman saati vermiştik, antrenmana gelmedi. Sonuç olarak şu an hala Samsunspor’un oyuncusu kendisi. Sonuç olarak Musaba’da bu toplanmaya katılmak zorunda. Eğer imza atacaksa başka bir takıma ocak ayında imza atabilir. Tekrardan o toplanma tarihinde takımla birlikte olmak zorunda. Eğer gelmezse kendisi zaten kulüp bu anlamda bir aksiyon almak zorunda kalacak. Açıkçası bir hayal kırıklığı yaşıyorum diyebilirim bu konuda. Çünkü kendisine biz kulüp olarak buraya gelmek gibi bir fırsat verdik ve kendisini geliştirmek anlamında da tüm desteğimizi gösterdik. Ama dediğim gibi son haftalarda olanlar açıkçası saygısızcaydı diyebilirim bu davranış şekliyle alakalı. Tabii bu durumdan nefret etsem de bu işin doğasında olan bir şey. Her zaman kendisiyle dürüst bir şekilde iletişim kurmaya çalıştık aynı şeyi kendisinden de beklerdim ve bugün kendisine kadroda olup olmak isteyip istemediğini sordum. Bana kadroda olmak istemediğini söyledi" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin